Συγκλονίζει η 83χρονη που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ: «Αυτό ήταν το ”αίμα” του πατέρα μου»

Must Read

Υπόδειγμα για την ανθρωπιά και το αίσθημα αλληλεγγύης της αποτελεί η 83χρονη γυναίκα από την Κατερίνη, που δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Πιερίας στην μνήμη του γιου, του συζύγου και του πατέρα της.

Η Ειρήνη Παρασκευοπούλου ξεκίνησε τις διαδικασίες δωρεάς για το ασθενοφόρο πριν από έναν χρόνο, αφού προηγουμένως έλαβε την αποζημίωση ενός απαλλοτριωμένου κτήματος, από το ελληνικό Δημόσιο.

«Αυτό το ασθενοφόρο δεν ήταν από οικονομίες. Εργαζόμενη εγώ δασκάλα, ο σύζυγος καθηγητής, το παιδί καθηγητής. Αυτό το ασθενοφόρο ήταν το ‘αίμα’ του πατέρα μου, που δεν το πουλήσαμε, έμεινε στην Αλβανία, στην τελευταία μάχη ενώ είχε γίνει ειρήνη, αυτοί συνέχιζαν στο Τεπελένι και πολεμούσαν. Πηγαίνοντας να γλιτώσει κάποιον πατριώτη μας, ‘έφαγε’ μια σφαίρα», είπε αρχικά η συνταξιούχος καθηγήτρια και συνέχισε:

«Η πατρίδα έδωσε στη μαμά μου 15 στρέμματα χωράφι, αυτό το θεωρούσαμε ιεροσυλία και εγώ και ο σύζυγος και το παιδί, να το πουλήσουμε. Το κρατούσαμε. Πέρασε ο δρόμος, το έκοψε, μας έδωσε αποζημίωση. Αυτά τα χρήματα τα είχα βάλει στο παιδί και σε μένα. Τι να τα έκανα εγώ; Αυτά δεν ήταν πάλι να γυρίσουν στην πατρίδα; Από την πατρίδα ήρθαν τα χρήματα. Για τον χαμό του πατέρα μου που έμεινε άθαφτος».

«Είπα ‘εγώ τι θα κάνω αφού έφυγε το παιδί;’»

Η 83χρονη γυναίκα έκανε λόγο και για το παιδί της, που πριν από μερικά χρόνια έφυγε από την ζωή.

«Η καρδιά της μάνας σκέφτεται πολλά. Είχα το παιδί ξαφνικά έφυγε από το σπίτι η ώρα 03.00. Είδα κάτι παράξενο, δεν ήταν όνειρο. Κοιμόμουν μαζί του στο διαμέρισμα, εκείνη την στιγμή είδα ένα όραμα κανονικό. Αυτό με έκανε να ξυπνήσω», περιγράφει για την απώλεια του γιου της, σημειώνοντας πώς πήρε την απόφαση να δωρίσει το ασθενοφόρο: 

«Είπα ‘εγώ τι θα κάνω αφού έφυγε το παιδί;’ Η καλοσύνη των παιδιών του ΕΚΑΒ με έκανε… Και οι γιατροί».

Δείτε επίσης: Συγκίνηση: Συνταξιούχος στην Κατερίνη δώρισε ασθενοφόρο στη μνήμη του γιου της που «έφυγε» πρόωρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This