Η οργή της οικογένειας του Γ. Κουλούρη που δολοφονήθηκε στην λεωφορειοπειρατία του Ελμπασάν

Must Read

Η συγκλονιστική υπόθεση της λεωφορειοπειρατίας που ξεκίνησε στο Κάτω Σχολάρι της Θεσσαλονίκης και έληξε τραγικά στο Ελμπασάν της Αλβανίας, τον Μάιο του 1999, ακόμα προκαλεί συγκίνηση, αλλά κι οργή στην οικογένεια του 38χρονου Γιώργου Κουλούρη, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών Αστυνομικών, όταν τον μπέρδεψαν με τον Αλβανό λεωφορειοπειρατή.

Σύμφωνα με τις “Δικογραφίες”, το παράπονο της οικογένειας του Γιώργου παραμένει αναπάντητο και χωρίς δικαίωση, καθώς, το ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, επισημαίνοντας ότι οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την επέμβαση των Ελλήνων αστυνομικών, επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη στην ηγεσία της αστυνομίας της γειτονικής χώρας.

Οι συγγενείς του Γιώργου Κουλούρη προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, ωστόσο οι Αλβανοί έθεσαν την έρευνά τους στο αρχείο, δίχως να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο του άτυχου Έλληνα.

Το ιστορικό

Στις 29 Μαΐου 1999 ο 25χρονος Φλαμούρ Πίσλι επιβιβάστηκε σε λεωφορείο προς Θεσσαλονίκη από το χωριό Κάτω Σχολάρι και με το που ξεκίνησε, οδηγός και επιβάτες διαπίστωσαν έντρομοι ότι στις αποσκευές του είχε δύο χειροβομβίδες και ένα Καλάσνικοφ! Λεωφορειοπερατεία! Νέος προορισμός η Αλβανία, χώρα γέννησης του Πίσλι.

Για ποιο λόγο;

Ο Πίσλι, μετακόμισε από μικρός στο Κάτω Σχολάρι μαζί με τον μικρό αδελφό του Έντι και οι δυο τους δούλευαν για τον Θοδωρή Οργαντζίδη, κάτοικο του χωριού. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν καλά, όταν ο Έντι σχετίστηκε με τη γυναίκα του εργοδότη του και αυτή έμεινε έγκυος.

Για να μην μακρηγορούμε, η εξαφάνιση του έντρομου -προφανώς- Έντι οδήγησε τον Οργαντζίδη στο στήσιμο μιας απίστευτης πλεκτάνης, μαζί με τον συνέταιρό του, Σπύρο Παναγιώτου, εις βάρος του Φλαμούρ Πίσλι. “Φύτεψαν” καλάσνικοφ στο σπίτι που δούλευε ο Φλαμούρ και μετά από κατηγορίες εναντίον του ότι τα έκρυψε αυτός, ο Αλβανός συνελήφθη και φυλακίστηκε, όπου δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση.

Μετά την αποφυλάκισή του η ζωή του είχε καταστραφεί, καθώς στην πατρίδα του όλοι όσοι γνώριζε του γύρισαν την πλάτη και τον έδιωξαν, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ελλάδα. Κι εδώ όμως δεν τα βρήκε όπως περίμενε και η απογοήτευσή του τον οδήγησε στο σχεδιασμό της λεωφορειοπειρατείας.

Οι απαιτήσεις του θα ήταν 50εκ. δραχμές από την Ελλάδα και 3 Καλάσνικοφ που θα αποδείκνυαν, όπως πίστευε, την αθωότητά του, θεωρώντας ότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να δικαιώσει το όνομά του. Όταν θα έφτανε στη Θεσσαλονίκη, με τα χρήματα και τα όπλα, θα απαιτούσε τη σύλληψη αυτών που τον έβαλαν άδικα, όπως υποστήριζε, στη φυλακή.

Και κάπως έτσι έγινε η λεωφορειοπειρατεία. Σε όλο το ταξίδι ο Πίσλι κρατούσε μία απασφαλισμένη χειροβομβίδα, την οποία πέταξε από το παράθυρο λίγο μετά την Κοζάνη και αφού είχε πάρει τα 50εκ. δραχμές από την ελληνική αστυνομία, τα οποία μέτρησε ο Γιώργος Κουλούρης.

Στο Ελμπασάν της Αλβανίας το λεωφορείο σταμάτησε αναγκαστικά γιατί η αλβανική αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο με δύο νταλίκες. Ο 25χρονος Αλβανός αρνήθηκε να παραδοθεί στους αστυνομικούς που είχαν περικυκλώσει το λεωφορείο και αυτοί λόγω ανικανότητας και έλλειψης εμπειρίας σε χειρισμούς τέτοιων καταστάσεων, άνοιξαν πυρ προκαλώντας πανικό.

Μέσα στον χαμό, ο Γιώργος Κουλούρης που ήταν όμηρος προσπάθησε να ξεφύγει, άνοιξε την πόρτα του λεωφορείου να βγει, αλλά ένας Αλβανός αστυνομικός τον πυροβόλησε και τον σκότωσε πιστεύοντας ότι είναι ο λεωφορειοπειρατής, τον οποίο σκότωσαν λίγο αργότερα…

Οι τηλεοπτικές “Δικογραφίες” στον Σκάι (2017), είχαν αναδείξει, την συγκλονιστική υπόθεση της λεωφορειοπειρατίας, το 1999.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This