Χαρά στο κουράγιο της: Τελείωσε με άριστα τις σπουδές της και πήρε πτυχίο βοηθού νοσηλευτή στα… 86 της!

Must Read

Τη γνωστή φράση του Σόλωνα «γηράσκω αεί διδασκόμενος» κάνει πράξη η 86χρονη Σουλτάνα Γκέσου, η οποία ολοκλήρωσε τις σπουδές της με άριστα και πήρε πτυχίο βοηθού νοσηλευτή από το Επαγγελματικό Λύκειο της Κοζάνης!

Η κυρία Σουλτάνα, η οποία ασκούσε το επάγγελμα της μοδίστρας επί 40 χρόνια, αποφάσισε σε ηλικία 45 ετών να συνεχίσει το σχολείο, το οποίο είχε αναγκαστεί να διακόψει εξαιτίας του πολέμου και της απόστασης των δύο ωρών που έπρεπε να διανύει καθημερινά για να πηγαίνει στο γυμνάσιο της Σιάτιστας. Οταν, όμως, πήγε να γραφτεί, της απάντησαν ότι δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει, κάτι που της κόστισε πολύ. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατέθεσε τα όπλα και πριν από έξι χρόνια, σε ηλικία 80 χρόνων, πήρε τη γενναία απόφαση να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και επέστρεψε στα θρανία.

«Ηταν το μεγάλο μου όνειρο, το περίμενα πολλά χρόνια» δήλωσε στην ΕΡΤ η 86χρονη «σούπερ γιαγιά», η οποία όχι μόνο αποφοίτησε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας το 2016, αλλά πήρε και απολυτήριο με βαθμό 19,6! Μάλιστα, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά φοίτησε αρχικά στο λύκειο και κατόπιν αποφάσισε να γραφτεί στο Επαγγελματικό Λύκειο Κοζάνης. «Σκέφτηκα πως είμαι μαθημένη από επαγγέλματα!» είπε και εξήγησε ότι ακολούθησε την ειδικότητα του βοηθού νοσηλευτή, επειδή σκέφτηκε ότι μπορεί να χρειαστεί τόσο στην ίδια όσο και στην οικογένειά της.

Πριν από λίγες ημέρες η κυρία Σουλτάνα, η οποία έχει τέσσερα παιδιά, έξι εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα (!), κράτησε στα χέρια της το πτυχίο της με βαθμό 18,9! Οσο για τους καθηγητές και τους συμμαθητές της, είπε ότι «με αντιμετώπισαν με αγάπη και σεβασμό» και τα μάτια της έλαμπαν από ικανοποίηση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This