19-9-2020

Ελπίδα η νέα γενιά: Κρητικοί μαθητές αγόρασαν ιατρική συσκευή για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με τα λεφτά της χαμένης πενταήμερης

Μαθήματα ανθρωπιάς παραδίδουν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου της Κρήτης, καθώς με τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενταήμερη εκδρομή τους, η οποία ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού, αγόρασαν μια συσκευή CPAP για το νοσοκομείο της πόλης.

Oι μαθητές της Γ’ λυκείου του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν φέτος την πολυήμερη εκδρομή που είχαν προγραμματίσει, καθώς λόγω της πανδημίας ακυρώθηκαν όλες οι εκδρομές των σχολείων πανελλαδικά. Ωστόσο, θέλησαν να κάνουν μια τρυφερή κίνηση, δωρίζοντας τα χρήματα για καλό σκοπό και βοηθώντας τους συνανθρώπους μας.

Ως αποτέλεσμα τα παιδιά αποφάσισαν να δωρίσουν το ποσό που προοριζόταν για την πολυπόθητη εκδρομή στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συγκεκριμένα, με τα χρήματα που είχαν καταφέρει να μαζέψουν αγόρασαν μια συσκευή CPAP, η οποία έχει ήδη παραδοθεί στον διευθυντή της Μονάδας Χάνι Μασούντ.

Η CPAP είναι μια συσκευή θετικής πίεσης, η οποία στέλνει αέρα με πίεση διαμέσου ενός σωλήνα και μιας μάσκας στη μύτη ή και στο στόμα. Σκοπός της συσκευής είναι να θεραπεύσει το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο.

Η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η κοινωνική ευαισθητοποίηση αποτελούν αξίες που οι άνθρωποι τείνουν να ξεχάσουν ότι έχουν. Αξίζουν  πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές αυτούς, καθώς απέδειξαν περίτρανα ότι διακατέχονται  από υψηλές αξίες και ιδανικά.

Πηγή φωτό: anatolh.com

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ