Όταν το «Ανδρομέδα» έμεινε στο λιμάνι Ηρακλείου με 410 τόνους νιτρικής αμμωνίας που θα μπορούσαν να «τινάξουν» στον αέρα την πόλη

Must Read

Εικόνες φρίκες από την ισοπεδωμένη πόλη της Βηρυτού κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μετά την φονική έκρηξη που προκλήθηκε από χημικά που έμειναν αποθηκευμένα για χρόνια στο λιμάνι. 

Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο, καθώς η έκρηξη εκτός από 137 νεκρούς μέχρι στιγμής, άφησε πίσω της 5.000 τραυματίες και 300.000 άστεγους που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να γκρεμίζονται ολοσχερώς. 

Η «εγκληματική» αμέλεια των υπευθύνων που αναμένεται σύντομα να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, ξυπνά μνήμες από υποθέσεις με πλοία – κινητές βόμβες, τα οποία θα μπορούσαν να «σβήσουν» από τον χάρτη μια ολόκληρη πόλη. 

410 τόνοι νιτρικής αμμωνίας στο Ηράκλειο

Το neakriti.gr κάνει αναφορά στο ρεπορτάζ του για την υπόθεση με πλοίο το «Ανδρομέδα» που παρέμεινε στο λιμάνι του Ηρακλείου μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Το πλοίο με τη σημαία Τανζανίας που είχε ξεκινήσει από Τουρκία και παραβίαζε το εμπάργκο όπλων, κατευθυνόταν προς τη Λιβύη μεταφέροντας 410 τόνους νιτρικής αμμωνίας. Την ίδια χημική ουσία που τίναξε στον αέρα το λιμάνι της Βηρυτού.

«Εάν έχουμε μια καταιγίδα στο Ηράκλειο… εάν αρχίσουν να πέφτουν κεραυνοί… Με συγχωρείτε, αλλά τότε εγώ δε θα ήθελα να βρίσκομαι στο Ηράκλειο», περιέγραφε τον κίνδυνο που ενείχε η παραμονή του πλοίου στο λιμάνι, ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Θεόδωρος Ρέλλος.

Το φορτίο του πλοίου κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στις Σέρρες σε αποθήκη του Ελληνικού Στρατού, όμως στη δίκη που ακολούθησε, οι εμπλεκόμενοι αθωώθηκαν. Ακριβώς τρία χρόνια νωρίτερα, το 2015, το ίδιο πλοίο βρέθηκε να πλέει στο Ιόνιο με προορισμό την Αλβανία. Οι λιμενικές αρχές προχώρησαν σε έλεγχο των αμπαριών της «Ανδρομέδας» και εντοπίστηκαν σακιά με την ίδια χημική ουσία. Με εισαγγελική εντολή το πλοίο αποδεσμεύτηκε και συνέχισε το ταξίδι για τον προορισμό του, την Αλβανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This