Έτσι τιμάνε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 στο Μικροχώρι Δράμας

Μεγάλα πλακάτ με τις μορφές των Ηρώων της Επανάστασης

Must Read

Η Κοινότητα του Μικροχωρίου Δράμας τιμάει με τον ποιο λαμπρό τρόπο τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την απελευθέρωση του Έθνους μας.

Μεγάλα πλακάτ με τις μορφές των Ηρώων της Επανάστασης κοσμούν από την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 όλο τον κεντρικό οδικό άξονα της Κοινότητας από την είσοδο έως την έξοδο του.

Καθώς μπαίνεις στο χωριό από την βόρειο είσοδο του θα σε «υποδεχθεί» η μορφή του γέρου του Μοριά ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, η ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ, ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ. Καθώς πλησιάζουμε την κεντρική πλατεία του Μικροχωρίου θα συναντήσουμε τον πρώτο Κυβερνήτη του Ελεύθερου Ελληνικού κράτους ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, τον ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΝΑΡΗ, τον ΟΡΚΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ, τον ΝΙΚΗΤΑΡΑ, τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΥΨΗΛΑΝΤΗ, τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ. Όσοι μπουν στο Μιρκοχώρι από τη νότια είσοδο του, θα σταθούν μπροστά στην Ηρωική μορφή του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ, τους ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΙΚΟΥΣ, τον ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΤΣΑΡΗ, τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, τη ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ και τον ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ.

Όλοι οι Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στέκουν περήφανα και μας κοιτούν, μας κοιτούν και καμαρώνουν, όπως καμαρώνουμε και ‘μεις γι’ αυτούς, για την ανδρεία και την Ελληνική τους ψυχή. Για την θυσία τους!

Ως φόρο τιμής για όλους αυτούς τους Ήρωες και στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ζορπίδη Ισαάκ και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας αποφάσισε να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την Μνήμη των Ηρώων αλλά και της Ένδοξης Ιστορίας μας. Τα πλακάτ θα παραμείνουν αναρτημένα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αδιανόητη επίθεση του Άδωνι στην Ευρωπαία Εισαγγελέα για τα Τέμπη

Πρωτοφανής επίθεση κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως που ερευνά το έγκλημα στα Τέμπη εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά...

More Articles Like This