Σαν σήμερα 27 Σεπτεμβρίου, δολοφονείται ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας στο Ναύπλιο

Ο Γεώργιος και ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης εκδικούνται τον πρώτο κυβερνήτη του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους

Must Read

27 Σεπτεμβρίου 1831. Μια ημέρα που θα γραφτεί με μελανά χρώματα στην ιστορία της Ελλάδας. Μια ημέρα που ο Ιωάννης Καποδίστριας πέφτει νεκρός από τις σφαίρες δολοφόνων.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος Κυβερνήτης του νεότερου Ελληνικού Κράτους, βγαίνει νωρίς από την οικία του, το «Κυβερνείο», που βρίσκεται στη σημερινή πλατεία Τριών Ναυάρχων και κατευθύνεται στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Τον συνοδεύουν δύο σωματοφύλακες, ο 31χρονος Γεώργιος Κοζώνης και ο Δημήτριος Λεωνίδης.

Καθ’ οδόν προς το ναό εμφανίζονται μπροστά στον Καποδίστρια ο Γεώργιος και ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, γιος και αδελφός του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, που βρίσκεται φυλακισμένος στο Ιτς Καλέ. Ο Κερκυραίος κυβερνήτης τους χαιρετά κι εκείνοι ανταποδίδουν το χαιρετισμό. Που να φανταζόταν ότι χαιρετούσε τους δολοφόνους του…

Οι Μαυρομιχαλαίοι φτάνουν πρώτοι στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και περιμένουν την άφιξη του κυβερνήτη. Μόλις ο Καποδίστριας πλησιάζει στην είσοδο του ναού ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης τον αρπάζει και τον πυροβολεί στη βάση του κρανίου, ενώ ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης του καρφώνει το μαχαίρι στη βουβωνική χώρα. Ο πρώτος Κυβερνήτης του νεότερου Ελληνικού Κράτους πέφτει νεκρός αφήνοντας για πάντα το στίγμα του στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας…

Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την επέτειο δολοφονίας του Καποδίστρια

Μήνυμα για την επέτειο δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια ανήρτησε, στον λογαριασμό του στο twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Στις 27/9/1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο ο Κερκυραίος πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας», ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Αφιέρωσε τη ζωή του στην προσπάθεια οικοδόμησης σύγχρονου κράτους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία στην Κρήτη: «Ο 33χρονος είχε τις αισθήσεις του όταν τον πήρε το ασθενοφόρο»

Η οικογένεια είχε χάσει πριν από λίγα χρόνια ακόμη ένα παιδί

More Articles Like This