Dexter ή αλλιώς, ο ψυχοπαθής που σκότωσε 70 (!), καταδικάστηκε σε 400 χρόνια αλλά βγήκε σε 30 (video)

Must Read

Ο Βραζιλιάνος Pedro Rodrigues Filho έζησε μία ζωή βγαλμένη από… ταινία τρόμου! Βέβαια η διαφορά από τους άλλους δολοφόνους της εποχής του είναι πως συνήθιζε να σκοτώνει κατά συρροήν δολοφόνους και εγκληματίες θυμίζοντας τον τηλεοπτικό Dexter.

Ο Filho ευθύνεται για τουλάχιστον 70 φόνους, 10 από τους οποίους διαπράχθηκαν πριν φτάσει στην ηλικία των 18.

Τα παιδικά χρόνια

Ο Pedro Rodrigues Filho γεννήθηκε σε μια φάρμα στη Santa Rita do Sapucaí της Βραζιλίας, στις 17 Ιουνίου του 1954. Το κρανίο του είχε υποστεί ζημιές, εξαιτίας του ξυλοδαρμού της μητέρας του από τον πατέρα του, ενώ εκείνη τον κυοφορούσε. Η βιαιότητα του πατέρα του ήταν παρούσα καθ’όλη την παιδική του ηλικία. Η δική του θα εκδηλωθεί στα 13 του χρόνια. Θα προσπαθήσει να σκοτώσει έναν μεγαλύτερο ξάδερφό του σπρώχνοντας τον στο πιεστήριο ζαχαροκάλαμου. Η ανεπιτυχής προσπάθεια ήταν, βέβαια, η αρχή.

Έβαψε για πρώτη φορά τα χέρια του με αίμα στα 14, το πρώτο θύμα ήταν ο αντιδήμαρχος της πόλης του. Ο άνδρας είχε πρόσφατα απολύσει τον πατέρα του, ο οποίος εργαζόταν ως σχολικός φύλακας, επειδή υποτίθεται ότι έκλεβε φαγητό από το σχολείο. Ο ανήλικος τον πυροβόλησε μπροστά από το δημαρχείο με ένα κυνηγετικό όπλο.

Η δεύτερη δολοφονία δεν άργησε να έρθει. Ο εξοργισμένος νέος επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή ενός άλλου φύλακα ο οποίος ήταν ο φερόμενος πραγματικός κλέφτης στη δουλειά του πατέρα του.

Σύντομα, μετακινήθηκε σε άλλη περιοχή, στην Mogi das Cruzes στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας όπου εκεί σκότωσε έναν έμπορο ναρκωτικών και συμμετείχε και σε μια σειρά από διαρρήξεις. Σε ένα από τα διαλείμματα από την εγκληματική του δράση, ερωτεύτηκε την Μαρία Aparecida Olympia και έζησε με την αγαπημένη του μαζί μέχρι που εκείνη έπεσε νεκρή από μέλη συμμοριών.

Ο θάνατος της Olympia, τον ώθησε σε έναν νέο κύκλο αίματος. Εντόπισε, απήγαγε, βασάνισε και σκότωσε όσους σχετίζονταν με τη δολοφονία της, σε μια αποστολή να πάρει εκδίκηση για τον θάνατό της.

Ξερίζωσε την καρδιά του πατέρα του

Η επόμενη διαβόητη δολοφονία που διέπραξε, είχε και αυτή εκδικητικά κίνητρα. Αυτή τη φορά στόχος ήταν ο ίδιος ο πατέρας του, ο άνθρωπος δηλαδή εις το όνομα του οποίου διέπραξε την πρώτη του δολοφονία. Ο πατέρας του είχε σκοτώσει τη μητέρα του και όταν τον επισκέφτηκε στη φυλακή τον μαχαίρωσε 22 φορές. Στη συνέχεια, προχώρησε σε κάτι απίθανα φρικτό όταν ξερίζωσε την καρδιά του πατέρα του και έκοψε με τα δόντια του κομμάτι…

Σκότωσε βιαστή μέσα σε περιπολικό!

Ο Filho συνελήφθη τελικά στις 24 Μαΐου του 1973. Οι αστυνομικοί τον έβαλαν στο περιπολικό μαζί με άλλους δύο εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένου και ενός βιαστή. Όταν η αστυνομία άνοιξε την πόρτα, ανακάλυψαν ότι ο πατροκτόνος είχε σκοτώσει τον βιαστή!

Ήταν η αρχή ενός νέου κεφαλαίου. Στη φυλακή, όπου ήταν περιτριγυρισμένος από καταδίκους, ήταν πραγματικά βούτυρο στο ψωμί του… Πίσω από τα κάγκελα διέπραξε άλλους 47 φόνους, όλοι συγκρατούμενοί του που ένιωθε πως τους άξιζε μια τέτοια τιμωρία.

Οι αρχές θα τον αποκαλέσουν «Pedrinho Matador» ή «Killer Petey» και τον αναζητούσαν ασταμάτητα. Μέχρι την σύλληψη του, στις 14 Μαΐου του 1973, είχε δολοφονήσει 70 εγκληματίες. Οι ψυχίατροι τον θεωρούν τον «τέλειο ψυχοπαθή» ή «κοινοπαθή». Είναι παρανοϊκός και αντικοινωνικός, αλλά εξαιρετικά ευφυής. Παρακολουθεί τα θύματα του, τα ακολουθεί και τα αποτελειώνει με διάφορους τρόπους.

Σε συνέντευξη που είχε κάποτε παραχωρήσει, είχε πει πως ένιωθε ρίγη συγκίνησης και χαρά από τη δολοφονία άλλων εγκληματιών. Είπε επίσης ότι η αγαπημένη του μέθοδος δολοφονίας ήταν με μαχαίρι ή με λεπίδες.

Αν και αρχικά καταδικάστηκε σε 128 χρόνια κάθειρξης, τα εγκλήματα που διέπραξε κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του έφτασαν τα 400 χρόνια. Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο της Βραζιλίας, η μέγιστη ποινή φυλάκισης είναι 30 έτη, έτσι, το 2007, αποφυλακίστηκε.

Ο 64χρονος σήμερα είναι διαβόητος στη Βραζιλία, όχι μόνο για τις δεκάδες δολοφονίες, αλλά και για την υπόσχεση που έχει δώσει για τη δολοφονία άλλων εγκληματιών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This