Ξύλο στη Βουλή – Οι πρωταγωνιστές και η… επιβράβευσή τους

Must Read

Το 1983 η ΝΔ προσπαθούσε να συνηθίσει στα… στενά έδρανα της αντιπολίτευσης (είχε χάσει 56 βουλευτές σε σχέση με τις εκλογές του 1977) και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να μάθει τα κυβερνητικά… κόλπα με την πλειοψηφία των 172 βουλευτών στους 300 (79 περισσότερους).

Οι κυβερνητικοί βουλευτές είχαν τον… αέρα της πρόσφατης νίκης και αντιπολιτευόμενοι ήξεραν ότι κάθε πρότασή της θα απορρίπτονταν πανηγυρικά.

Οι καυγάδες ήταν συχνοί, αλλά μία φορά, στις 17 Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς ξέφυγαν από τα καθιερωμένα, μετατράπηκαν σε χειροδικία και θύμισαν περιόδους προδικτατορικής Βουλής.

Οι… ψιλές που έπεσαν ήταν οι πρώτες της μεταπολιτευτικής περιόδου και δημιούργησαν αίσθηση.

Στο βήμα ήταν ο Τάκης Παπαγεωργόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην αξιωματικός, που κατέθετε επερώτηση για τα Σώματα Ασφαλείας. Κάποια στιγμή εμφανίζει ένα χαρτί παλαιότερης επερώτησης του βουλευτή της ΕΔΗΚ Σάββα Παπαπολίτη για επεισόδιο που είχε με έναν αστυνομικό.

Ο Βουγιουκλάκης αντέδρασε κι αποκάλεσε «προδότη της πατρίδας» τον συνάδελφό του, προφανώς για τη συμμετοχή του στην «υπόθεση Ασπίδα».

Κουβέντα στην κουβέντα δεν άργησαν τα πνεύματα να οξυνθούν. Στο Ποντίκι διαβάζουμε τα πλήρη πρακτικά των διαλόγων που δεν πέρασαν φυσικά στα επίσημα της Βουλής.

Ο Βουγιουκλάκης, τελικά, δέχτηκε μπουνιά από τον βουλευτή Καβάλας Γιάννη Τσακλίδη.

Οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης, όπως η Ακρόπολις έκαναν πρώτο θέμα τα όσα έγιναν στη Βουλή στο φύλλο της 18ης Φεβρουαρίου.

Θα περίμενε κανείς τα δύο κόμματα, αλλά και οι ψηφοφόροι να καταδικάσουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τους πρωταγωνιστές.

Δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

*Ο Ηλίας Βουγιουκλάκης που ήταν πρωταγωνιστής και σε άλλους ανάλογους καυγάδες, στο παρελθόν και στο μέλλον εκλεγόταν βουλευτής στον Πειραιά μέχρι το 1993.

*Ο Γιάννης Τσακλίδης που ως μαθητής είχε υμνήσει τη χούντα, αλλά ως νέος έγινε ΠΑΣΟΚ όχι μόνο εκλεγόταν από το 1981 έως το 2007 βουλευτής, αλλά ήταν και υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ σε πολλές κυβερνήσεις.

*Ο Τάκης Παπαγεωργόπουλος εκλεγόταν στην Α’ Αθηνών μέχρι το 1989. Μια φορά μόνο δεν εκλέχτηκε, αλλά έγινε βουλευτής με τον θάνατο της Αμαλίας Φλέμινγκ. Στο τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας (1990) προσχώρησε στο ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα.

*Ο Χάρης Ατματζίδης, βουλευτής Ξάνθης, επίσης πήρε διάφορες κυβερνητικές θέσεις και εκλεγόταν βουλευτής μέχρι και το 1989.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This