Εντολή 4ης θητείας: Ο Δημήτρης Καμπόσος τη ζητά – Η πλειοψηφία των Αργείων λέει «Ναι»

Έδωσε μάχες με τα προβλήματα, νίκησε στις περισσότερες περιπτώσεις και προσέφερε τα έπαθλα στους συνδημότες του

Must Read

Ο Δημήτρης Καμπόσος δεν κουράζεται να απαριθμεί τα έργα που κατασκεύασε στις τρεις συνεχόμενες θητείες στις οποίες οι Αργείοι τού ανέθεσαν (από την πρώτη Κυριακή) να διοικεί τον Δήμο Αργους – Μυκηνών. Ούτε τα έργα που έχει προγραμματίσει και ήδη εκτελεί. Εκεί όμως που είναι ασυγκράτητος είναι όταν μιλά για τα όνειρα που έχει για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τα χρόνια της τέταρτης θητείας του που, όπως λέει, θα είναι και η τελευταία στον δήμο (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα την κερδίσει με μεγάλη πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή).

Συνέντευξη στον Νικηφόρο Λυκίδη

Ούτε το Μνημόνιο ούτε η πανδημία ούτε τα χρέη που βρήκε ούτε η λυσσώδης αντίσταση του παλιού, που δεν εννοούσε να καταλάβει πως ήρθε η ώρα του εκσυγχρονισμού, ούτε η φυγή εγκεφάλων που συνάντησε ούτε το τέλος της εποχής του πλούτου από την εμπορική φυσιογνωμία της πόλης και το κλείσιμο δεκάδων βιοτεχνιών τον έκαμψαν. Εδωσε μάχες με τα προβλήματα, νίκησε στις περισσότερες περιπτώσεις και προσέφερε τα έπαθλα στους συνδημότες του, βάζοντας για τον εαυτό του νέους, υψηλότερους στόχους, αναπτυξιακούς αυτή τη φορά.

Του κάναμε πολλές ερωτήσεις και απάντησε με πυκνότητα και λιτότητα που δείχνει άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει.

Μας μιλάτε και καμαρώνετε πως είστε ο αρχαιότερος δήμος της Ευρώπης. Τι κάνατε για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό;

Δύο Ανώτατες Σχολές Πανεπιστημιακής Κατάταξης, μια υπερσύγχρονη Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού, ανάπλαση του κέντρου και μετατροπή του σε (βραβευμένο) κέντρο σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, ένα κλειστό κολυμβητήριο και, τώρα, ένα κλειστό γυμναστήριο. Ονειρα γενεών που οι προηγούμενοι δεν είχαν καταφέρει. Οι υποδομές έφεραν και το αποτέλεσμα. Ο Διομήδης πρωταθλητής Ευρώπης στο χάντμπολ, οι αθλήτριές μας καλούνται στις Εθνικές ομάδες, οι ακαδημίες σε όλα αθλήματα ανθούν, ξεπέρασαν τις 2.500 οι εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα την τελευταία τετραετία. Είναι μερικά μόνον από όσα κατάφεραν οι δημότες μας. Ελάχιστα μπροστά στα όσα θα δημιουργήσει η κοινωνία μας, βρίσκοντας τον βηματισμό της κατά την επόμενη 5ετία. Και όλα αυτά χωρίς να αναφέρω την ΚΕΔΑΜ, το ωδείο, τη χορωδία και άλλα νομικά πρόσωπα που ξεχωρίζουν.

Η πρόνοια και η κοινωνική πολιτική είχαν θέση στο πρόγραμμα της ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ;

Είναι οι τομείς που δεν προβάλλουμε στο φως της δημοσιότητας. Δουλεύουμε ΟΛΟΙ, δημοτικοί παράγοντες και δεκάδες εθελοντές, κάτω από τα ραντάρ των ΜΜΕ. Γίνεται καθημερινή παρασκευή και διανομή εκατοντάδων γευμάτων σε δοκιμαζόμενους δημότες. Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε κοινωνικές δομές (Φαρμακείο, Παντοπωλείο, Φροντιστήριο, Γυμναστήριο κ.ά.), που στήριξαν και στηρίζουν την κοινωνική συνοχή, από την εποχή του Μνημονίου έως την πανδημία. Ακόμα και τώρα, στον καιρό της ακρίβειας.

Οι δημοσκοπήσεις σάς δείχνουν πρώτο απ’ όλους, με διπλάσιο ποσοστό προτίμησης από τον δεύτερο, στις ηλικίες 17 έως 35 ετών. Πώς το καταφέρατε;

Εργαζόμαστε για το αύριο. Γι’ αυτό και πρώτη μας μέριμνα είναι οι νέοι. Από τις σχολικές υποδομές (υπερσύγχρονα πολυκεντρικά σχολεία σε Ιναχο και Κουτσοπόδι), μέχρι τις δωρεάν 5ήμερες εκδρομές και τα πρωινά για όλους. Η φροντίδα για τις μαθητικές ηλικίες είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι σπουδαστές και να καταρτίζεται ειδικό πρόγραμμα για την επιστροφή και απορρόφηση σε σωστά αμειβόμενες εργασίες. Συγχρόνως, προωθήσαμε τη δημιουργία πρότυπων σχολών και φροντίζουμε για την ασφάλεια εγκαταστάσεων (ειδικά περίπολα) και μαθητών (ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής και ατυχημάτων). Τους δείχνουμε τα πρότυπα και τις αξίες σπουδαίων προγόνων τους (Ηρακλής, Μέγας Αλέξανδρος, γλύπτες και στρατηγοί της αρχαιότητας και των νεότερων χρόνων), τους θυμίζουμε πως κάτω από την πόλη όπου ζούμε υπάρχουν ακόμη έξι πόλεις, η μια πάνω στην άλλη. Φτιάχνουμε νέους υπερήφανους να λένε πως είναι από τον Δήμο Αργους – Μυκηνών.

Δεν εξαντλήθηκε το απόθεμα ιδεών και κουράγιου τα 11 αυτά χρόνια; 

Αντιθέτως, αυξήθηκε! Ηταν χρόνια όπου προείχε ο αγώνας να κρατηθούμε ως δήμος και ως κοινωνία ζωντανοί. Το καταφέραμε. Πετύχαμε, όμως, και άλλα πολλά. Επαναφέραμε την ιστορική μνήμη και υπερηφάνεια των Δαναών. Ξεχρεώσαμε τον δήμο και τα νομικά πρόσωπα και ελευθερώσαμε δυνάμεις και πόρους για το επόμενο βήμα, την ανάπτυξη. Τώρα, θα ανοίξουμε το σημειωματάριο με τις νέες ιδέες. Ιδέες που μου δίνουν οι νέοι μας υπό μορφή προβληματισμού. 

Τώρα, το Πάρκο Πόλης, σε έκταση μεγαλύτερη των 40 στρεμμάτων, και η ανοικοδόμηση που θα ξεκινήσει στο νότιο τμήμα της πόλης, η οποία εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως, θα εκτινάξουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν φήμη και νέα ενδιαφέροντα. Το θέατρο των 2.500 θέσεων και η πίστα παρκούρ θα γίνουν πόλοι έλξης. 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, που ολοκληρώνεται και ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό, σε συνδυασμό με το μοναδικό Βυζαντινό Μουσείο και το Επιγραφικό, που τώρα στήνεται, θα κάνουν το Αργος τόπο ενδιαφέροντος και πάλι. Συγχρόνως θα μου δώσουν το δικαίωμα να διεκδικήσω πόρους και επισκέπτες από τα έσοδα των Μυκηνών, που πηγαίνουν όλα στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, η κατασκευή του νέου δημαρχείου (έχει ήδη αρχίσει) και η συγκέντρωση των υπηρεσιών θα μας επιτρέψουν να ικανοποιούμε τους δημότες χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις.

Η νέα, μεγαλύτερη αίθουσα πολιτισμού και λυρικής σκηνής, με χρήματα του σπουδαίου δωρητή μας Κολιαλέξη, αρχίζει να κατασκευάζεται.

Ομως, το μεγάλο όνειρο είναι η δημιουργία και λειτουργία ενεργειακής κοινότητας. Την έχουμε προετοιμάσει με σοβαρότητα και προσοχή. Δημιουργούμε συμμαχίες για να υπάρξει η κατάλληλη νομοθετική πρόνοια. Θα το πετύχουμε. Οι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες συμφωνούν. Ο Δήμος Αργους – Μυκηνών θα γίνει παραγωγός πράσινης ενέργειας. Αυτό σημαίνει μείωση των δημοτικών τελών και των χρεώσεων νερού και αποχέτευσης. Επιτέλους, οι δημότες μας θα νιώσουν την ελάφρυνση που τους αξίζει.

Προετοιμάζουμε ακόμα τη μείωση της τιμής του νερού άρδευσης και τη βελτίωση της ποιότητάς του. Αυτό θα είναι ευλογία για τους αγρότες του δήμου. Η ενεργειακή κοινότητα σε συνδυασμό με τη διαχείριση μέρους του υδάτινου πλούτου του Αναβάλου θα μας επιτρέψουν να αλλάξουμε την πορεία του δήμου.

Και σταματώ εδώ λέγοντας πως το τέλος της νέας 5ετίας θα βρει τον Δήμο Αργους – Μυκηνών να έχει βελτιώσει την τουριστική του φυσιογνωμία, τις τουριστικές του υποδομές και τα έσοδά του από τον τουρισμό. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη κινούμαστε. Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ είναι η νέα πραγματικότητα προς την ανάπτυξη του δήμου και των δημοτών μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This