Νίκος Πετρουλάκης: Ο ξάδερφος του «Mister Σασμού» πάει καρφί για την Ευρωβουλή

Must Read

Στο ευρωψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου «φιγουράρει» ένας από τους γνωστούς αθλητικογράφους της χώρας, με πλούσιο δημοσιογραφικό βιογραφικό και δεκάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεργασίες και πρωτιές.

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Η 35χρονη φιλία του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης οδήγησε στην τωρινή τους πολιτική συνεργασία. Ο λόγος για τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «δημοκρατία», τον Νίκο Πετρουλάκη, που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση. Εγινε γνωστός επαγγελματικά στη Θεσσαλονίκη, αλλά μέσα του ρέει κρητικό αίμα.

Θεωρεί ότι οι αντίπαλοι της Ελληνικής Λύσης στις εκλογές φοβούνται πολύ την ανοδική τάση που καταγράφει το κόμμα και γι’ αυτό το χτυπούν. Χαρακτηρίζει, δε, όλους αυτούς τους επικριτές τους ως «κοπτοράπτριες και πλακοραφούδες, που ασχολούνται καθημερινά με το πώς θα «ψαλιδίσουν» και θα αλλοιώσουν τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Ο Νίκος Πετρουλάκης υποστηρίζει ότι οι «σελέμπριτι υποψηφιότητες» των ψηφοδελτίων δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στο Ευρωκοινοβούλιο. Πιστεύει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν ξέρει να παίζει μπάλα» πολιτική και ο Στέφανος Κασσελάκης ταιριάζει περισσότερο για πανελίστας του Γιώργου Λιάγκα παρά για πρόεδρος κόμματος. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Νίκος Πετρουλάκης, διαβάζει πολύ λογοτεχνία. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού έχει τα δικά του «οικογενειακά βιβλία»…

Είναι ξαδέλφια με τον σπουδαίο λογοτέχνη Σπύρο Πετρουλάκη, συγγραφέα του «Σασμού» και του «Ναυαγίου», που σαρώνουν τηλεοπτικά. Ο Νίκος Πετρουλάκης αποκαλύπτει μάλιστα ότι και ακόμη ένα βιβλίο του εξαδέλφου του, «Η Παναγιά της φωτιάς», ετοιμάζεται να γίνει τηλεοπτικό σίριαλ την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Στην προσωπική του ζωή δύο γυναίκες τον στηρίζουν, η κόρη του Βάνα και η σύζυγός του, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Αγάπη Χαραλαμπίδου. Ο ίδιος δηλώνει σήμερα μιλώντας στην «Espresso» ότι έχει «μεγάλη διάθεση και ψυχικά αποθέματα να δουλέψει σκληρά για να αποδείξει ότι αξίζει της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων».

Πώς αποφασίσατε και γιατί να «παίξετε μπάλα» με την ευρωομάδα του Κυριάκου Βελόπουλου;

Δεν είμαι πολιτικός, φυσικά, και δεν είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με την πολιτική, έως πριν από τέσσερα χρόνια. Οταν άρχισα να παρακολουθώ από κοντά τις αναρτήσεις και τα «πιστεύω» του Κυριάκου Βελόπουλου, διαπίστωσα μια ταύτιση απόψεων με τη δική μου φιλοσοφία για τη ζωή και την κοινωνία, όπως το ίδιο διαπίστωσαν και πολλοί άλλοι φίλοι και συγγενείς μου. Αποφάσισα να παρακολουθήσω από πιο κοντά τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και διαπίστωσα μια σταθερή γραμμή, από την οποία δεν παρέκκλινε καθόλου, κατέθετε και καταθέτει ακόμη και σήμερα πρόγραμμα για όλα τα θέματα, το οποίο πρόγραμμα βρίσκεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Ο αρχηγός, επίσης, είναι ευθύς και αποφασιστικός, με άποψη και δεν φοβάται να πει την αλήθεια. Ολα αυτά, όπως και η σχέση μου με τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο, πάνω από 35 χρόνια, με οδήγησαν στο να ακολουθήσω αυτήν την πρόταση και να συστρατευτώ στην προσπάθεια των ευρωεκλογών, ευχαριστώντας φυσικά τον κ. Βελόπουλο για την τιμή που μου έκανε, να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Το κόμμα σας ανεβαίνει δημοσκοπικά. Πώς το εξηγείτε; Οι Ελληνες έχουν γίνει πιο συντηρητικοί ή η Ν.Δ. έχει εγκαταλείψει τα δεξιά της;

Ανεβαίνει συνεχώς, γιατί είναι το μόνο κόμμα που κάνει δυναμική αντιπολίτευση και στηλιτεύει όλα τα «εγκλήματα» που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ζητώντας επιτακτικά να εφαρμοστούν άλλα μέτρα για τον λαό, άλλη πολιτική για τα εθνικά θέματα, αλλά και η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της, χωρίς παρεμβάσεις, για το έγκλημα των Τεμπών, όπου 57 ψυχές περιμένουν τη δικαίωσή τους, όπως και οι γονείς και συγγενείς τους. Ομως, η Δικαιοσύνη κινείται με ρυθμούς… τραυματισμένης χελώνας για να πάρει αποφάσεις και να στείλει στη φυλακή όλους τους υπευθύνους.

Ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας σήμερα, που χρειάζεται άμεση λύση;

Η ακρίβεια! Στις 15 κάθε μήνα τελειώνουν τα λεφτά του Ελληνα και προσπαθεί να βγάλει τον μήνα με 200-300 ευρώ που του απομένουν από τον μισθό του. Τι να πρωτοκάνουν οι άνθρωποι με τέτοια ακρίβεια που επικρατεί; Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε μειώσει τον ΦΠΑ σε όλα τα είδη του σούπερ μάρκετ για να μειωθούν και οι τιμές. Σήμερα δίνεις 50 ευρώ και αγοράζεις τρία είδη όλα κι όλα! Τεράστια ακρίβεια επικρατεί και «τρώει» την ψυχή του Ελληνα.

Τι λέει, εάν φυσικά λέει κάτι για εσάς, το σύνθημα «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»; Τελευταία μάλιστα βλέπουμε μια «απενοχοποίηση» του περιεχομένου του τριπτύχου αυτού, που το ενστερνίζεται ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη:

Φυσικά, λέει πολλά. Το άσχημο είναι ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει πατρίδα. Αυτοί που πούλησαν το όνομα της Μακεδονίας υπογράφοντας με το αριστερό χέρι την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και οι άλλοι, που έστειλαν στην Ουκρανία τα πολεμικά οχήματα από τα νησιά μας δίνοντας ένα «δώρο» στους Τούρκους, μερικής αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Η θρησκεία μας, από την άλλη, βάλλεται πανταχόθεν και, δυστυχώς, δεν βλέπω να κάνει κάτι η ηγεσία της Εκκλησίας, που εμφανίστηκε μάλιστα και σε προεκλογική βόλτα με τον σημερινό πρωθυπουργό, κάτι που οδηγεί πολλούς στη σκέψη ότι… τρίζουν τα κόκαλα του Χριστόδουλου με όσα βλέπει από εκεί ψηλά. Οσο για την οικογένεια, δεν είναι αυτό που πρεσβεύει ο κ. Κασσελάκης, γιατί οικογένεια σημαίνει πατέρας, μητέρα και παιδί. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την οικογένεια και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει και υποστηρίζει. Ας μας αφήσει εμάς να έχουμε τα δικά μας πιστεύω και ιδανικά.

Τι απαντάτε σε αυτούς που κατηγορούν την Ελληνική Λύση για άκρατο λαϊκισμό σε θέματα θρησκείας και οικογένειας;

Ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο και, φυσικά, όσοι θέλουν να «ψαλιδίσουν» την πορεία της Ελληνικής Λύσης προς το 15% που θα πάρει στις ευρωεκλογές είναι απόλυτα φυσιολογικό να ρίχνουν «λάσπη» και να λένε ψέματα στον ελληνικό λαό, θέλοντας να παρασύρουν κάποιους, που δεν παρακολουθούν σωστά όσα συμβαίνουν στον πολιτικό στίβο καθημερινά. Γι’ αυτό παρατηρούνται φαινόμενα… κοπτικής – ραπτικής σε όσα λέει ο κύριος Βελόπουλος, από «κοπτοράπτριες» και «πλακοραφούδες», που ασχολούνται καθημερινά με το πώς θα «ψαλιδίσουν» και θα αλλοιώσουν τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης. Ο λαός, όμως, τους πήρε χαμπάρι και αυτό φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις.

Οι τηλεϋποψήφιοι, πανελίστες, σελέμπριτι κ.λπ. πώς αξιολογούνται από εσάς;

Είδαμε ότι όσοι πήγαν στην Ευρωβουλή και δεν ενδιαφέρθηκαν για το πώς θα βοηθήσουν τον ελληνικό λαό, αλλά πώς θα γεμίσουν την τσέπη τους βγήκαν τελευταίοι και προτελευταίοι στις ερωτήσεις, λόγω ασχετοσύνης και αδιαφορίας, φυσικά. Ενας, που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, δεν έχει ασχοληθεί ακόμη και επιχειρηματικά, δεν έχει νιώσει τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για καλύτερες συνθήκες στην αυριανή ημέρα, πώς θα πληρώσεις τους εργαζομένους, γιατί πρέπει να δώσεις αγώνα για τα εθνικά θέματα, για τους φόρους και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωβουλής. Εάν ο κόσμος με τιμήσει με την ψήφο του και πετύχω να εκλεγώ στο Ευρωκοινοβούλιο με την Ελληνική Λύση, να είναι όλοι βέβαιοι ότι θα δουλέψω σκληρά, θα δώσω μάχες για τον Ελληνα και την πατρίδα, όπως έμαθα να κάνω καθημερινά, από τα 17 μου χρόνια έως και σήμερα.

Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης, πώς τους βλέπετε; Σε ποια θέση ποδοσφαιρικά θα τους βάζατε να παίξουν;

Ο Ανδρουλάκης δεξί μπακ, γιατί δεν είναι για κάτι παραπάνω και μάλιστα να μη φεύγει από τη θέση του, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να ξέρει και μπάλα, ενώ ο Κασσελάκης δεν έχει καμία σχέση με το άθλημα, θα τον προτιμούσα σχολιαστή στο πάνελ του Λιάγκα…

Ο Νίκος Πετρουλάκης με τον μικρό Λέανδρο σε δράση καθαρισμού ακτών

Για να σας γνωρίσουμε καλύτερα, θα ήθελα να μου μιλήσετε για τους δικούς σας ανθρώπους. Ποιοι είναι αυτοί που σας στηρίζουν, όταν το χρειάζεστε;

Η κόρη μου Βάνα και η σύζυγός μου, Αγάπη, που είναι στο πλευρό μου και μαζί πήραμε την απόφαση να διεκδικήσω την ψήφο όλων των Ελλήνων, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να διεκδικείς κάτι πανελλαδικά από το να παίζεις στο δικό σου γήπεδο, στην περιοχή της Μακεδονίας, όπου έχω τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα, λόγω της παρουσίας μου σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς από το 1990. Είμαι Μακεδόνας, γέννημα-θρέμμα Σαλονικιός, με καταγωγή από την Κρήτη, από τα Χανιά, όπου έχω πάρα πολλούς συγγενείς και φίλους, ενώ και λόγω της ενασχόλησής μου με την αθλητική δημοσιογραφία έχω πάρα πολλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα, δεδομένου ότι το αθλητικό κίνημα, η αθλητική οικογένεια, στην οποία φυσικά ανήκω, είναι τεράστια και όλοι εμείς, της μεγάλης αθλητικής οικογένειας, υποστηριζόμαστε μεταξύ μας.

Ποια τα χόμπι σας;

Ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ, σκάκι και βιβλία. Ο ξάδερφός μου, ο Σπύρος Πετρουλάκης, είναι ο συγγραφέας των μεγάλων επιτυχιών. Εχει γράψει τον «Σασμό» και το «Ναυάγιο», που έχουν μεταφερθεί και στην τηλεόραση, και ακόμη 11 μυθιστορήματα, που κάνουν πάταγο και μάλιστα σύντομα ακόμα ένα, «Η Παναγιά της φωτιάς», θα γίνει τηλεοπτικό σίριαλ, που θα κάνει πάταγο. Εχω διαβάσει όλα τα βιβλία του, όπως και άλλων συγγραφέων, και φροντίζω να ηρεμώ με ένα βιβλίο.

Τηλεόραση ή σινεμά βλέπετε;

Βλέπω όταν έχω χρόνο, περισσότερα τα Σαββατοκύριακα και φροντίζω να παρακολουθώ κάποιες καλές ταινίες με τη σύζυγό μου, η οποία είναι γυμνάστρια, αλλά στις επιλογές των ταινιών μάλλον πρέπει να παρεμβαίνω εγώ για να βρίσκουμε την πιο ενδιαφέρουσα. Οπως και να ‘χει, μια καλή ταινία σε ηρεμεί, ειδικά εάν έχεις κλείσει μια ημέρα με εκπομπές σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, θέματα για την εφημερίδα αλλά και για τις ιστοσελίδες, στις οποίες εργάζομαι. Δεν καταλαβαίνεις πώς περνάει ο χρόνος, αλλά τώρα, που συνεχίζω την προεκλογική μου δραστηριότητα, διαπιστώνω ότι δεν έχω χρόνο ούτε για ένα βίντεο να δω, γιατί θέλω να μιλήσω με όλους τους φορείς, με όσο περισσότερο κόσμο μπορώ, να έχω σαφή γνώμη για όλα τα προβλήματα του Ελληνα και εάν ο κόσμος με στηρίξει και με ψηφίσει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, να πάω πανέτοιμος στην Ευρωβουλή για να τον εκπροσωπήσω επάξια. Και να ξέρετε ότι έχω μεγάλη διάθεση και ψυχικά αποθέματα να δουλέψω σκληρά για να αποδείξω ότι αξίζω της εμπιστοσύνης των Ελλήνων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This