Το Facebook απενεργοποιεί προσωρινά κάποιες λειτουργίες του Messenger και του Instagram στην Ευρώπη

Ποιες λειτουργίες είναι αυτές

Must Read

Ήδη από την αρχή της εβδομάδας έχει παρατηρηθεί από τους χρήστες του Messenger και του Instagram ότι ορισμένες από τις λειτουργίες του Facebook είναι προσωρινά μη διαθέσιμες.

Ο λόγος είναι ότι ο κολοσσός των social media προσπαθεί να συμμορφωθεί με τις οδηγίες «Περί απορρήτου και ηλεκτρονικών επικοινωνιών», η οποία επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση δεδομένων, σε υπηρεσίες επικοινωνιών που λειτουργούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λόγω των νέων κανονισμών που έχουν τεθεί στην Ευρώπη για τις εφαρμογές μηνυμάτων, κάποια χαρακτηριστικά έχουν προσωρινά απενεργοποιηθεί και οι χρήστες ενημερώνονται με ένα μικρό μήνυμα μόλις εισέρχονται στο προσωπικό τους προφίλ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αναλυτικά ποιες λειτουργίες συγκεκριμένα δεν είναι διαθέσιμες.

Παρόλα αυτά κάποιες από τις σελίδες υποστήριξης της εταιρίας αναφέρουν ότι οι λειτουργίες που έχουν απενεργοποιηθεί είναι τα αυτοκόλλητα στο Instagram, οι δημοσκοπήσεις σε Instagram και Facebook και οι προσωποποιημένες απαντήσεις στο Messenger.

Επίσης είναι πιθανό να καθίσταται αδύνατη η αποστολή αρχείων συγκεκριμένου τύπου στο Messenger, ενώ παράλληλα τα ψευδώνυμά τους στις εφαρμογές μπορεί να έχουν εξαφανιστεί.

Τέλος, η δυνατότητα αποστολής διαμοιρασμού φίλτρων AR στα προσωπικά μηνύματα του Instagram επίσης αναστέλλεται προσωρινά.

Η εταιρία δεν έχει ακόμα γνωστοποιήσει πότε οι συγκεκριμένες λειτουργίες θα επανέλθουν, ωστόσο, ιστοσελίδες τεχνολογίας αναφέρουν πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This