Δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια για το Starship του Ίλον Μασκ – Καρέ καρέ η εκτόξευση

Χάθηκε η επαφή 10 λεπτά μετά την εκτόξευση

Must Read

Το Starship της SpaceX, το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο της εταιρείας του Ίλον Μασκ, πραγματοποίησε το Σάββατο νέα εκτόξευση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά. Δέκα λεπτά αφότου αναχώρησε για το Διάστημα, χάθηκε η επικοινωνία μεταφοράς δεδομένων από το διαστημικό σκάφος.

Ο πύραυλος δύο ορόφων εκτοξεύτηκε από το πεδίο Starbase της SpaceX, κοντά στην Μπόκα Τσίκα στο Τέξας, κατά την διάρκεια μιας προγραμματισμένης διαστημικής πτήσης 90 λεπτών.

«Χάσαμε τα δεδομένα από το δεύτερο στάδιο, νομίζουμε ότι είναι ενδεχόμενο να χάσαμε το δεύτερο στάδιο» δήλωσε ο παρουσιαστής της απευθείας μετάδοσης της SpaceX.

Με καθυστέρηση περίπου 6 μηνών, η εταιρεία του Ίλον Μασκ κατάφερε να εκτοξεύσει -και πάλι ανεπιτυχώς- το διαστημόπλοιο Starship, το οποίο κατασκευάστηκε για την μεταφορά αστροναυτών στην Σελήνη.

Τον Απρίλιο του 2023 η απόπειρα εκτόξευσης του Starship είχε αποτύχει, όταν λίγα λεπτά μετά έλαβε εντολή να αυτοκαταστραφεί στον αέρα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This