pet.gov.gr: Οι 8 ψηφιακές υπηρεσίες για τα ζώα συντροφιάς

Στόχος η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων

Must Read

Oκτώ ψηφιακές υπηρεσίες στους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς προσφέρει η ψηφιακή πλατφόρμα pet.gov.gr, που τέθηκε σε λειτουργία. Στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την συνδρομή της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών επιβλέπουν την πρωτοβουλία με τις καινοτομίες για δεσποζόμενα και μη τετράποδα.

Ειδικότερα, με το pet.gov.gr:

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Δημιουργείται μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα καταγραφής και παρακολούθησης των όρων ευζωίας και υγείας των ζώων συντροφιάς που στηρίζει κτηνιάτρους, κηδεμόνες, ιδιοκτήτες, αναδόχους, φιλόζωους και τη Δημόσια Διοίκηση.

Διάθεση ηλεκτρονικού βιβλιαρίου υγείας: Τα ζώα συντροφιάς αποκτούν ψηφιακό φάκελο υγείας και ιδιοκτήτες και διαχειριστές τους αποκτούν ψηφιακή πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Ψηφιακή διαχείριση για το Πρόγραμμα «Άργος» – πόροι & υποχρεώσεις Δήμων: Δημιουργείται ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής διαχείρισης αδέσποτων από κάθε Δήμο, ενώ διασφαλίζεται η διαφάνεια των διαδικασιών για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.

Σύσταση των απαραίτητων Ψηφιακών Μητρώων Ζώων Συντροφιάς φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων, καταφυγίων και εκτροφέων.

Θεμελίωση συνεκτικού ψηφιακού πλαισίου εποπτείας με αντιπροσωπευτικότητα και διαφάνεια για τον έλεγχο της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

Πρόσβαση στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα έχουν οι κτηνίατροι, που έχουν την ευθύνη της αρχικής εγγραφής κάθε ζώου συντροφιάς, και οι πολίτες μέσω των κωδικών Taxisnet.  Οι υπάλληλοι των Δήμων, Περιφερειών και Κρατικών Φορέων εισέρχονται με τους κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης.

Οι πρώτες επτά υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες 

  1. Μητρώο Καταγραφής και Παρακολούθηση ζώων συντροφιάς (περιβάλλον κτηνιάτρου)
  2. Βιβλιάριο Υγείας ζώου συντροφιάς (για τους ιδιοκτήτες – διαχειριστές – Αναδόχους)
  3. Μητρώο Φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων ζώων συντροφιάς (για εγγραφή φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων σε Μητρώο και διαχείριση των εγγραφών τους από τη Δημόσια Διοίκηση)
  4. Μητρώο καταφυγίων ζώων συντροφιάς (για εγγραφή των καταφύγιων και διαχείριση των εγγραφών τους από τη Δημόσια Διοίκηση)
  5. Δήλωση απώλειας ζώου συντροφιάς (για τους ιδιοκτήτες)
  6. Δήλωση εύρεσης ζώου συντροφιάς (για τους ιδιοκτήτες)
  7. Δήλωση μεταβίβασης ζώου συντροφιάς (για τους ιδιοκτήτες)

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This