Ισπανία: Σκύλος ρομπότ στην υπηρεσία της Τροχαίας!

Για την ώρα είναι τηλεχειριζόμενος

Must Read

Έναν απρόσμενο σύμμαχο, βρήκε η Τροχαία στη Μάλαγα της Ισπανίας, καθώς στους δρόμους της πόλης θα περιπολεί ένας… σκύλος ρομπότ, εντοπίζοντας τις τροχαίες παραβάσεις!

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι και οι περαστικοί της Ισπανικής πόλης, έμειναν έκπληκτοι μόλις αντίκρισαν ένα απροσδόκητο θέαμα: ένα ρομπότ να κυκλοφορεί ανάμεσά τους, ψάχνοντας για παραβάτες του ΚΟΚ, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που μπήκαν στον κόπο να μιμηθούν το βαρύ περπάτημα του ρομπότ ή σύστησαν τα σκυλιά τους στον… μηχανικό «σκύλο»  που στριφογυρίζει και διαθέτει λαμπάκια που αναβοσβήνουν πάνω στο κεφάλι του.

Αξίζει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο σκυλο-ρομπότ, σχεδιάστηκε τα δύο τελευταία χρόνια από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μάλαγα, ώστε να μπορεί να συνδράμει στο έργο των αστυνομικών και να εντοπίζει τις τροχαίες παραβάσεις, όπως τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών σε ζώνες που απαγορεύεται.

Μέχρι στιγμής, το τετράποδο ρομπότ που είναι βαμμένο σε πράσινο και μαύρο χρώμα, είναι για την ώρα τηλεχειριζόμενο, ωστόσο αναμένεται πως σταδιακά θα ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη στον μηχανισμό του προκειμένου να εργάζεται από μόνο του, ενώ, όπως δήλωσε η ερευνήτρια Αλμουδένα Ντίαθ, «Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτό το εγχείρημα είναι ότι χρησιμοποιούμε τεχνολογία 5G για την τηλεκατευθυνόμενη λειτουργία του ρομπότ, προκειμένου να εκτελεί φωτογραφικές αναλύσεις και να ανιχνεύει επικίνδυνες καταστάσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This