Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Φωτεινοί σηματοδότες παραμένουν κόκκινοι, όσο επιμένουν να… κορνάρουν οι ανυπόμονοι οδηγοί! (video)

Στην Ινδία βρήκαν τον τρόπο να «σπάσουν τον τσαμπουκά» των ανυπόμονων οδηγών, φτιάχνοντας φωτεινούς σηματοδότες που τους… τιμωρούν για την ανυπομονησία τους!

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία της Μουμπάι βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να μειώσει την άσκοπη χρήση κόρνας από οδηγούς που περιμένουν στα φανάρια, καθώς προσάρτησε στους φωτεινούς σηματοδότες μετρητές ντεσιμπέλ, οι οποίοι, όταν «ακούνε» κόρνες, καθυστερούν ακόμη περισσότερο να ανάψει το πράσινο!

Όπως ακούγεται σε σχετικό (χιουμοριστικό, πάντως) βίντεο, στην «παγκόσμια πρωτεύουσα της κόρνας» η κατάσταση έχει, πραγματικά, «ξεφύγει», καθώς οι οδηγοί πατούν κόρνα ακόμα και όταν τα φανάρια είναι κόκκινα, παρά το γεγονός ότι είναι εξοπλισμένα με οθόνη αντίστροφης μέτρησης.

φαναρι τιμωρος ινδια

Όπως είναι λογικό, η ενοχλητική αυτή συνήθεια δημιουργεί πολύ σοβαρό πρόβλημα ηχορύπανσης σε μια πόλη με πληθυσμό 18,4 εκατομμυρίων, κάτι που προβληματίζει τις αρχές, αλλά και τους πολίτες που ζουν καθημερινά υπό τον ήχο της κόρνας.

Πάντως, όπως δείχνουν τα πράγματα, η πειραματική τοποθέτηση μετρητών ντεσιμπέλ στα φανάρια μάλλον δούλεψε, καθώς, μετά από επανειλημμένα κορναρίσματα και καθυστερήσεις, οι οδηγοί αντιλήφθηκαν πως ο γρηγορότερος τρόπος για να φτάσουν στον προορισμό τους ήταν να περιμένουν ήσυχα-ήσυχα να ανάψει πράσινο!

Διαβάστε επίσης: Φούντωσαν οι φήμες για πραξικόπημα στην Τουρκία – Τι δήλωσε ο πρόεδρος των «γκρίζων λύκων»

Από την άλλη, ωστόσο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα το συγκεκριμένο σύστημα να «τιμωρήσει» και κάποιον που χρησιμοποιεί την κόρνα για πραγματική ανάγκη (όπως, π.χ., για λόγους υγείας). Όμως, ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, η αλήθεια είναι πως έχει περισσότερες πιθανότητες να ακουστεί, όταν οι υπόλοιποι αποφεύγουν την ηχορύπανση.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο που έφτιαξε η αστυνομία της Μουμπάι:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ