University College London: Πλένετε τα χέρια σας 10 φορές τη μέρα

Must Read

Το πλύσιμο των χεριών δέκα φορές την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο να κολλήσει κανείς κορωνοϊό κατά ένα τρίτο. Ερευνητές του University College London, που κατέληξαν στο σχετικό συμπέρασμα, σχολιάζουν ότι η έρευνά τους αποδεικνύει πως αυτή η πολύ απλή κίνηση μπορεί να έχει τεράστια συμβολή στη μάχη κατά της πανδημίας.

Οι ειδικοί μελέτησαν πάνω από 1.600 Βρετανούς για τρεις χειμερινές σεζόν στο παρελθόν προκειμένου να δουν πόσο συχνά κολλούσαν το κοινό κρυολόγημα που προκαλείται από παρόμοιους κορωνοϊούς. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τη ρουτίνα που ακολουθούσαν σχετικά με την υγιεινή των χεριών, βαθμολογώντας χαμηλή, μέτρια ή υψηλή. Αυτοί που έπλεναν τα χέρια τους με μέτρια συχνότητα, δηλαδή από έξι έως δέκα φορές την ημέρα, εμφάνισαν μειωμένο κίνδυνο να αρρωστήσουν κατά 36% σε σύγκριση με αυτούς που τα έπλεναν από καμία έως πέντε φορές την ημέρα.

«Δεδομένου ότι ο Covid-19 εμφανίζει παρόμοιους μηχανισμούς μετάδοσης με τους εποχικούς κορωνοϊούς, αυτά τα ευρήματα στηρίζουν με τον πιο χειροπιαστό τρόπο τις εκκλήσεις των δημόσιων Αρχών υγείας, που τονίζουν την προστατευτική επίδραση του πλυσίματος των χεριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας» σχολιάζει η επικεφαλής της έρευνας Sarah Beale του Institute of Health Informatics του UCL. Τονίζει, ωστόσο, ότι η συχνότητα του πλυσίματος είναι «μόνο μία πτυχή της υγιεινής των χεριών» και εξηγεί ότι «η μεγαλύτερη διάρκεια του πλυσίματος και το πότε -για παράδειγμα, όταν γυρνάμε σπίτι ή πριν φάμε- συνδέονται με συνολικά χαμηλότερο κίνδυνο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This