Το χρονικό διάστημα που οι ασθενείς μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο

Must Read

Μόνο για 11 μέρες αφού αρρωστήσουν από τον νέο κορωνοϊό είναι μεταδοτικοί οι ασθενείς, ακόμα και όταν τα τεστ τούς δείχνουν θετικούς για περισσότερες μέρες. Ωστόσο τη «ζημιά» ο ιός, δηλαδή την ευρύτερη μετάδοση, μπορεί να την κάνει δύο μέρες προτού εκδηλώσει τα πρώτα συμπτώματα ο ασθενής, αφού είναι ήδη μεταδοτικός, σύμφωνα με ερευνητές από τη Σιγκαπούρη.

Μετά τα συμπτώματα οι ασθενείς παραμένουν μεταδοτικοί κατά κανόνα από εφτά έως 10 μέρες. Οι ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων και της Ακαδημίας Ιατρικής της Σιγκαπούρης εξέτασαν 73 ασθενείς με κορωνοϊό και προσπάθησαν να διερευνήσουν κατά πόσο ο ιός μεταδόθηκε από αυτούς σε άλλους.

«Βασισμένοι στα συγκεντρωμένα δεδομένα από την αρχή της πανδημίας, η μεταδοτική περίοδος στα συμπτωματικά άτομα μπορεί να αρχίζει στις δύο μέρες πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων και να επιμένει για περίπου εφτά με δέκα μέρες μετά την εμφάνισή τους» αναφέρουν στα συμπεράσματά τους οι ερευνητές και προσθέτουν: «Η ενεργή ιική αναπαραγωγή μειώνεται γρήγορα μετά την πρώτη εβδομάδα και βιώσιμος ιός δεν βρέθηκε τη δεύτερη εβδομάδα της ασθένειας».

Αυτά τα ευρήματα μπορούν να αξιοποιηθούν στο να έχουν οι νοσοκομειακές Αρχές μια καλύτερη εικόνα για πότε πρέπει να χορηγούν εξιτήριο στους ασθενείς. Στις ΗΠΑ πολλά νοσοκομεία απαιτούν οι ασθενείς να βγαίνουν αρνητικοί στα τεστ για να πάρουν εξιτήριο. Αν και το δείγμα ήταν μικρό, οι ερευνητές είναι σίγουροι ότι τα ευρήματά τους θα επιβεβαιωθούν και από μεγαλύτερες έρευνες, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων της Σιγκαπούρης, Λίο Γι-σιν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This