Ταχύτερη ανάρρωση από σκεύασμα για παιδικό αυτοάνοσο

Must Read

Φάρμακο που χορηγείται για την καταπολέμηση αυτοάνοσου στα παιδιά φαίνεται ότι βοηθά τους πάσχοντες από τον νέο κορωνοϊό να αναρρώνουν γρηγορότερα.

Η ενεργή ουσία ruxolitinib, που συνταγογραφείται για την αιμοφαγοκυτταρική λεμφοιστιοκυττάρωση (HLH), ένα σοβαρό συστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο που μπορεί και να είναι θανατηφόρο, δρα κατευνάζοντας την υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού τους.

Επιστήμονες του Cincinnati Children’s Hospital στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι πάσχοντες από κορωνοϊό που πήραν αυτό το φάρμακο είδαν βελτίωση στο αναπνευστικό τους σε σύγκριση με όσους πήραν ψευδοφάρμακο. Επιπλέον, αυτοί που δεν το πήραν ήταν 14% πιο πιθανό να πεθάνουν.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι φάρμακο θα μπορεί να αποτρέπει τις καταιγίδες κυτοκινών που βάζουν το ανοσοποιητικό να αυτοκαταστρέφεται. Για την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Allergy and Clinical Immunology», οι ερευνητές παρακολούθησαν 43 ασθενείς που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο με κορωνοϊό από τις 9 Φεβρουαρίου ως τις 28 Φεβρουαρίου. Ολοι τους νοσηλεύονταν στην Ουχάν.

Οι μισοί ασθενείς λάμβαναν δύο φορές από το στόμα το φάρμακο ημερησίως σε συνδυασμό με τη στάνταρ θεωρία, ενώ οι άλλοι μισοί ψευδοφάρμακο με τη στάνταρ θεραπεία. Από τους πρώτους, το 90% έδειξε βελτιώσεις στις αξονικές μέσα σε 14 μέρες. Στους δεύτερους μόνο το 9% έδειξε βελτίωση σε αυτό το διάστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This