Κι όμως! Τα μαλλιά «χρειάζονται» ψυχική ευημερία

Must Read

Το γκριζάρισμα των μαλλιών προκαλείται από το στρες και μπορεί να αποδειχθεί αναστρέψιμο. Οι επιστήμονες, που ανέλυσαν 400 τρίχες που ξερίζωσαν από 14 εθελοντές, διαπίστωσαν ότι αυτές μπορούν να αποκαλύψουν πότε κάποιος πέρασε φάση στρες, με τον ίδιο τρόπο που οι δακτύλιοι στους κορμούς των δέντρων αποτελούν δείκτη χρονολόγησης.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Κολούμπια χρησιμοποίησαν μια νέα απεικονιστική τεχνική που μπορεί να καταγράψει τις χρωστικές ουσίες σε ολόκληρη την τρίχα και διαπίστωσαν ότι γκριζάρισμα οφείλεται σε πρωτεϊνικές αλλαγές στο σώμα, οι οποίες προκαλούνται από τις ορμόνες που παράγονται όταν μας κατακυριεύει το άγχος. Γι’ αυτό και οι ειδικοί εκτιμούν ότι όταν το στρες υποχωρήσει, τότε οι νέες τρίχες δεν θα γκριζάρουν.

Στην άκρη της τρίχας

Συγκεκριμένα, είδαν ότι υπήρχαν περιπτώσεις τρίχας που ήταν γκριζαρισμένες στην άκρη αλλά σκουρόχρωμες στη ρίζα. Υπολογίζοντας τον ρυθμό με τον οποίο μεγαλώνει η τρίχα, περίπου ένα εκατοστό τον μήνα, ανακάλυψαν ότι τα γκρίζα σημεία συνέπιπταν χρονικά με φάση μεγάλου στρες του εθελοντή. Οσο για την περίπτωση που το χρώμα αποκαταστάθηκε, αυτό έγινε σε φάση που ο εθελοντής είχε πάει διακοπές!

Αν και οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν είναι σε θέση να μιλήσουν με απόλυτη σιγουριά, θεωρούν ότι η μόνη λογική εξήγηση γι’ αυτό είναι ότι υποχώρησε το άγχος. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι από την έρευνα προέκυψε πως το γκριζάρισμα λόγω στρες δεν επηρεάζει μόνο τις τρίχες από το κεφάλι, αλλά και το μούσι και την ηβική χώρα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This