Σωτήρια πρόληψη η απώλεια περιττού βάρους!

Must Read

Η απώλεια βάρους μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια στρατηγική πρόληψης, εν όψει πιθανής νέας έξαρσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τους ειδικούς, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά για το σπλαχνικό λίπος. Οπως εξηγεί στη MailOnline o δρ Michael Mosley, η συσσώρευση λίπους στη μέση αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο επιπλοκών σε περίπτωση μόλυνσης με τον κορωνοϊό, ενώ αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για εκδήλωση διαβήτη τύπου 2.

Οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώσουν λίπος γύρω από τα σπλάχνα σε σύγκριση με τις γυναίκες, γεγονός που μπορεί να εξηγεί την υψηλότερη θνησιμότητα των ανδρών από Covid-19 σε σύγκριση με τις γυναίκες. Επιπλέον, όσο πιο υπέρβαρος είναι κανείς τόσο πιο μειωμένη είναι η αναπνευστική ικανότητα. Οπότε, αν γίνει επίθεση του ιού στους πνεύμονες, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να καταλήξει κανείς στην Εντατική. Τέλος, οι άνθρωποι με περιττό λίπος τείνουν να έχουν λιγότερο αποτελεσματικό ανοσοποιητικό, πράγμα που σημαίνει ότι παθαίνουν περισσότερες λοιμώξεις και ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε αυτούς.

Προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορη απώλεια βάρους, αλλά χωρίς να στερηθεί ο οργανισμός τα συστατικά που χρειάζεται, ο γιατρός προτείνει ολιγοθερμιδική δίαιτα που να μην ξεπερνά τις 800 θερμίδες ημερησίως, να έχει ωστόσο τη σωστή ισορροπία πρωτεϊνών, μετάλλων και καλών υδατανθράκων. Επίσης, προτείνει τη διαλειμματική νηστεία, η οποία είναι καλή στην καταπολέμηση του σπλαχνικού λίπους και φαίνεται να καταπολεμά τις φλεγμονές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This