Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Καταγγελία καρκινοπαθών: Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για ακτινοθεραπείες που δικαιούμαστε δωρεάν

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Να παρέμβει άμεσα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλας και να δώσει λύση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις.

Συχνές είναι οι καταγγελίες που δέχεται τον τελευταίο καιρό η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) από ασθενείς οι οποίοι, παρά τα περί του αντιθέτου προβλεπόμενα από τις σχετικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΠΥ, υποχρεώθηκαν να καταβάλουν επιπλέον χρήματα για να κάνουν ακτινοθεραπείες σε συμβεβλημένα ιδιωτικά κέντρα.

Το φαινόμενο της αισχροκέρδειας σε βάρος των καρκινοπαθών δεν είναι καινούργιο, ωστόσο η πανδημία φαίνεται ότι επιδείνωσε το πρόβλημα. Οι μεγάλες καθυστερήσεις και οι ουρές που εμφανίζονται στα τμήματα ακτινοθεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων ωθούν τους ασθενείς στην αναζήτηση λύσης σε ιδιωτικά κέντρα και κλινικές συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς οι καθυστερήσεις ενδέχεται να επιδεινώσουν την κατάσταση της υγείας τους.

Ο αριθμός των ασθενών που αναζητούν τέτοιες λύσεις είναι πολύ μεγαλύτερος τους τελευταίους δύο μήνες, μετά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς τα ραντεβού στα νοσοκομεία έχουν αραιωθεί ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Το αποτέλεσμα είναι να υποχρεώνονται συχνά να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για ακτινοθεραπείες που δικαιούνται δωρεάν!

Η ΕΛΛΟΚ ενημερώνει τους πολίτες ότι η συμμετοχή των ασθενών στην πραγματοποίηση ακτινοθεραπειών σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιατρικά διαγνωστικά κέντρα είναι μηδενική, εξαιρουμένης της ιατρικής αμοιβής η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από απόδειξη με το όνομα του γιατρού. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όμως, καλύπτεται και η αμοιβή, όπως περιγράφεται στη διευκρινιστική εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ. Η ΕΛΛΟΚ καλεί όσους δέχονται τέτοιου είδους εκβιασμούς να προβαίνουν σε επώνυμες καταγγελίες.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ