Πακτωλός δισεκατομμυρίων από την ΕΕ στις φαρμακευτικές για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Must Read

Δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει το εμβόλιο κατά του Covid-19 έχει αποφασίσει να δαπανήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Κομισιόν να ζητά την υποστήριξη των κρατών-μελών, ώστε να δοθούν γενναίες προκαταβολές στις φαρμακευτικές εταιρίες που αναπτύσσουν εμβόλια.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στρατηγική, η οποία θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένη στις 17 Ιουνίου και αποτέλεσε χθες αντικείμενο συζήτησης των Ευρωπαίων υπουργών Υγείας, η Κομισιόν σχεδιάζει να υπογράψει εκ μέρους των 27 «προκαταβολικές συμφωνίες αγοράς» με φαρμακευτικούς κολοσσούς που ετοιμάζουν εμβόλια κατά του Covid-19, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, με στόχο να εξασφαλιστούν εκατομμύρια δόσεις για τους Ευρωπαίους.

Η επιτροπή πιστεύει ότι θα είναι αποτελεσματικότερο οι χώρες της Ε.Ε. να διαπραγματευτούν από κοινού, παρά κατά μόνας, ενώ έχει ήδη βάλει στην άκρη 2,7 δισ. ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό για αυτές τις προκαταβολές.

Εάν τελικά ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος, τα κράτη-μέλη θα αγοράσουν τα εμβόλια και οι κυβερνήσεις θα αποφασίσουν στη συνέχεια ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι – πιθανότατα γιατροί, νοσοκόμες και όλοι οι επαγγελματίες Υγείας, καθώς και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This