Καπνιστές και ατμιστές κινδυνεύουν εξίσου από τον ιό

Must Read

Παρότι η επιστημονική κοινότητα εδώ και δεκαετίες δικαίως προειδοποιεί για τις ιδιαιτέρως βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό, μια νέα έρευνα Γερμανών ειδικών έρχεται να βάλει και το άτμισμα στο κάδρο.

Εν μέσω πανδημίας του νέου κορωνοϊού, λοιπόν, ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάιντς τονίζουν πως τόσο το κλασικό τσιγάρο όσο και το άτμισμα αυξάνουν σημαντικότατα τις πιθανότητες να ασθενήσει κάποιος πολύ σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό, που, όπως είναι γνωστό, προσβάλλει σοβαρά το αναπνευστικό!

Οι επιστήμονες

Ωστόσο οι ειδικοί εξηγούν ότι, αν και το τσιγάρο είναι «πιο τοξικό για τον ανθρώπινο οργανισμό από το άτμισμα», αυτό δεν σημαίνει πως το τελευταίο «σίγουρα δεν αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική λύση» για τους καπνιστές.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγήθηκαν οι επιστήμονες αφού μελέτησαν τις μακροχρόνιες επιπτώσεις που έχουν στο καρδιαγγειακό σύστημα, αλλά και στους πνεύμονες των καπνιστών η χρήση τσιγάρου, της ηλεκτρονικής εκδοχής του ή της πίπας.

Ανακάλυψαν πως και οι τρεις βλαβερές συνήθειες αυξάνουν την πιθανότητα πρόκλησης βλάβης στους πνεύμονες και στην καρδιά, ειδικά στους πνεύμονες, καθότι αυτοί προσβάλλονται σοβαρότερα σε όσους νοσούν βαριά από τον νέο κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης των ερευνητών του πανεπιστημίου του Μάιντς δημοσιεύτηκαν στην Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Επιθεώρηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This