Σάββατο 12/6/2021

Θωράκιση των νησιών και των ΜΕΘ με πρόσληψη 700 γιατρών και νοσηλευτών

Η ενίσχυση των νησιών με 700 γιατρούς και νοσηλευτές, ένα ισχυρό σύστημα αεροδιακομιδών και πλωτών διακομιδών και πολλαπλό testing στα μικρά νησιά, εφόσον χρειαστεί, είναι μεταξύ άλλων τα μέτρα που έχει λάβει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τα οποία θα θωρακίσουν τη νησιωτική Ελλάδα απέναντι στους ξένους τουρίστες.

«Θα στηρίξουμε πάση θυσία τα νησιά μας και γι’ αυτό εκπονήσαμε ένα σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει πολύ παραπάνω υγειονομικούς -700 γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό-, ένα ισχυρό σύστημα αεροδιακομιδών και πλωτών διακομιδών, αν και εφόσον χρειαστεί, πολλαπλό testing σε μικρά νησιά, σε πιο μεγάλα νησιά και στα κεντρικά νοσοκομεία αναφοράς, όπως και στα πανεπιστήμιά μας και στο Παστέρ» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σκάι.

Επίσης, είπε ότι έχουν ήδη προληφθεί 5.000 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, ότι στους υγειονομικούς θα δοθούν «οριζοντίως δώρα και επιδόματα για όλους» και ότι θα μονιμοποιηθούν 2.500 νοσηλευτές.

Ακόμη, προκηρύσσονται θέσεις 1.500 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών για τις εντατικές.

Επίσης, επετεύχθη ο στόχος του ευρωπαϊκού μέσου όρου, δηλαδή 12 κρεβάτια ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους και σήμερα το ΕΣΥ διαθέτει 1.200 κλίνες ΜΕΘ, από 565 που υπήρχαν τον Μάρτιο. Μάλιστα, σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» για τη λειτουργία 174 νέων υπερσύγχρονων ΜΕΘ και ΜΑΦ που είναι δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ρίτα Μελά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ