Τετάρτη 16/6/2021

Βρήκαν τον τρόπο για να «σκοτώσουν» τον Covid-19

Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών πειραματικού εμβολίου κατά του Covid-19, τα οποία έδειξαν ότι δημιουργεί στους υγιείς ανθρώπους σχεδόν τρεις φορές περισσότερα αντισώματα από όσα έχουν αυτοί που ανάρρωσαν από την ασθένεια του νέου κορωνοϊού.

Όπως αποκαλύπτει το STAT News, το πειραματικό εμβόλιο που ανάπτυξαν η Pfizer Inc και η BioNTech δοκιμάστηκε σε 45 ανθρώπους ,οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ. Παράλληλα, υπήρχε και μία άλλη ομάδα εθελοντών, η οποία λειτούργησε ως ομάδα ελέγχου.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έλαβαν το εμβόλιο ανέπτυξαν στον οργανισμό τους αντισώματα κατά του νέου κορωνοϊού τα οποία ήταν από 1,8 μέχρι 2,8 φορές περισσότερα από τα αντισώματα ασθενών που είχαν αναρρώσει από τον Covid-19.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο περιέχει κομμάτια από το γενετικό υλικό του κορωνοϊού, τα οποία, όταν εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό, τον «διδάσκουν» πώς να αναγνωρίζει και στη συνέχεια να σκοτώνει τον Covid-19, παράγοντας τα κατάλληλα αντισώματα εναντίον του. Ενθαρρυντικό θεωρείται επίσης ότι οι παρενέργειες που καταγράφηκαν, όπως δυσκολία στον ύπνο και πυρετός, εμφανίστηκαν κυρίως στους εθελοντές που είχαν λάβει τις υψηλότερες δόσεις του πειραματικού εμβολίου και, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι «διαχειρίσιμες».

Ο επικεφαλής του τμήματος των επιστημόνων στα εργαστήρια της Pfizer Inc Φίλιπ Ντόρμιτζερ δήλωσε ότι απαιτούνται ακόμη περισσότερες έρευνες προτού βγουν τα οριστικά συμπεράσματα για την προστατευτική ικανότητα του πειραματικού εμβολίου, ωστόσο επισήμανε πως το θεωρεί ως σοβαρό υποψήφιο να καθιερωθεί ως εμβόλιο χάρη στις πρώτες ενδείξεις για τη δράση του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ