Ανησυχία για επέκταση της καραντίνας σε όλη την Κάρπαθο μετά τα τέσσερα κρούσματα

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κάρπαθο μετά τα τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στο χωριό Σπόα που οδήγησαν τις αρμόδιες Αρχές να αποκλείσουν την περιοχή, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο, αν η κατάσταση ξεφύγει, να μπει σε καραντίνα και όλο το υπόλοιπο νησί.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο ακριτικό νησί ήταν ένας 74χρονος Ελληνοαμερικανός ο οποίος είχε έρθει με τη σύζυγό του από το Τέξας της Αμερικής στην Ελλάδα πριν από περίπου 10 μέρες μέσω ενδιάμεσης πτήσης. Μάλιστα, υποβλήθηκε σε τεστ αμέσως μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο το οποίο βγήκε αρνητικό. Όμως, το απόγευμα της Τρίτης ο 74χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου καθώς είχε υψηλό πυρετό. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών του θετικοί στον ιό βρέθηκαν τόσο η σύζυγός του όσο και ο αδελφός και η νύφη του ζευγαριού, οι οποίοι ήρθαν επίσης από το Τέξας.

Η επιβεβαίωση των τεσσάρων κρουσμάτων προκάλεσε την κινητικότητα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την Παρασκευή μετέβη στο νησί κλιμάκιο και πραγματοποίησε τεστ τόσο στους κατοίκους του χωριού Σπόα όσο και σε άλλους κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», είναι πολύ πιθανό να εντοπιστούν περισσότερα κρούσματα καθώς το ζευγάρι των ομογενών είχε κοινωνικές συναναστροφές με κατοίκους. Οι ίδιοι, πάντως, μιλώντας στο protothema.gr, είπαν ότι επισκέφθηκαν το πανηγύρι στη Σπόα και άναψαν ένα κεράκι σε εκκλησία, χωρίς, ωστόσο, να έρθουν σε επαφή με κανέναν, ούτε με τους στενούς συγγενείς τους.

Εν τω μεταξύ, χθες, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκαν εννέα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, με τα επτά από αυτά να εντοπίζονται στις πύλες εισόδου, ενώ δεν σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος. Μαζί με τα νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων Covid-19 είναι 3.519.

Τα 816 (23,2%) σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.933 (54,9%) με ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια στιγμή, 11 άτομα, με μέση ηλικία τα 62 έτη, νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Τέλος, οι θάνατοι από κορωνοϊό παραμένουν 192.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This