Ασθενείς χωρίς γεύση και όσφρηση για πάνω από έναν μήνα

Must Read

Πάνω από έναν μήνα χωρίς γεύση και όσφρηση παραμένει ένας στους 10 ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι εμφανίζουν απώλεια των δύο αυτών αισθήσεων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Πάντοβα μελέτησαν την εξέλιξη της Covid-19 σε μια μικρή ομάδα Ιταλών ασθενών που νόσησαν με ήπια συμπτώματα. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι εξ αυτών, αν και ανάρρωσαν πλήρως, εξακολουθούν να υποφέρουν από ανοσμία και απώλεια γεύσης έναν μήνα μετά. Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «AMA Otolaryngology – Head and Neck Surgery», συμμετείχαν 187 ασθενείς οι οποίοι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Οι ερευνητές τούς ζήτησαν να βαθμολογήσουν τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης λίγο αφότου διαγνώστηκαν και έπειτα από έναν μήνα. Το 60%, δηλαδή 113 άτομα, ανέφερε αλλοίωση της μίας ή και των δύο αισθήσεων, εκ των οποίων οι 55 είχαν αναρρώσει πλήρως, οι 46 είχαν δει βελτίωση των συμπτωμάτων τους και οι 12 μιλούσαν για σταθεροποίηση ή και επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα νούμερα, μόλις οι μισοί είχαν ανακτήσει τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησής τους έναν μήνα μετά την ανάρρωσή τους. Από τους υπολοίπους, το 40% ανέφερε βελτίωση και το 10% παρέμενε με τα ίδια συμπτώματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This