Από το ένα θλιβερό ρεκόρ στο άλλο η Λατινική Αμερική λόγω κορωνοϊού

Must Read

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Λατινική Αμερική, που δοκιμάζεται άγρια το τελευταίο διάστημα από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού – με τα ερωτήματα βέβαια που τίθενται προς τις κυβερνήσεις των χωρών της ηπείρου να είναι πάρα πολλά αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την πανδημία.

Την Τετάρτη, οι Αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν νέο θλιβερό ρεκόρ 3.604 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον Covid-19, με το σύνολό τους πια να ξεπερνά τις 87.000 και με τον αριθμό να είναι πλέον πενταπλάσιος από εκείνον που καταγραφόταν στις αρχές Ιουνίου. Αν και οι νεκροί στη χώρα έχουν φτάσει σχεδόν τους 1.700, η κατάσταση στην Αργεντινή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν μπορεί να συγκριθεί καν με τα επίπεδα των κρουσμάτων στις γειτονικές χώρες της, που υφίστανται βαρύτερα πλήγματα από τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της πανδημίας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε πως κατέγραψε 6.995 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο δηλαδή ημερήσιο απολογισμό μέχρι τώρα, με το σύνολο των πολιτών που έχουν προσβληθεί να φτάνει επίσημα πλέον τους 275.000! Ταυτόχρονα, οι υγειονομικές Αρχές κατέγραψαν ταυτόχρονα άλλους 782 θανάτους εξαιτίας του Covid-19, με το σύνολο των νεκρών λόγω της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 32.796.

Τέλος, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε από την πλευρά του πως κατέγραψε άλλους 1.223 θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού και 44.571 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης. Ο απολογισμός της πανδημίας στη λατινοαμερικανική χώρα των 212.000.000 κατοίκων έφθασε έτσι τους 67.964 νεκρούς, ενώ πάνω από 1.700.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This