Κάνει «δουλειά» η ρεμδεσιβίρη: Ένας στους τρεις βαρέως νοσούντες παρουσίασε βελτίωση σε δοκιμαστικές χορηγήσεις στη Ν. Κορέα

Must Read

Ελπίδες πως η ρεμδεσιβίρη μπορεί, τελικά, να βοηθά στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, έφερε η ανακοίνωση των Αρχών της Νότιας Κορέας που τόνισαν πως η κατάσταση της υγείας για τον έναν στους τρεις Νοτιοκορεάτες που νοσούν σοβαρά από Covid-19 παρουσίασε βελτίωση μετά τη χορήγηση του αντιιϊκού φαρμάκου της Gilead Sciences Inc.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιστήμονες δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι χρειάζεται να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί τελικά το αν η βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους αποδίδεται στην εν λόγω φαρμακευτική ουσία ή και σε άλλους παράγοντες, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών ή απλώς άλλες θεραπείες.

Το Remdesivir, εντούτοις, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη μάχη κατά της νόσου Covid-19, αφότου η ενδοφλέβια χορήγηση του φαρμάκου συνέβαλε στη συντόμευση του χρόνου ανάρρωσης ασθενών που νοσηλεύονταν, σε κλινική δοκιμή που έγινε στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου (KCDC) της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν το Σάββατο τα αποτελέσματα από τη χορήγηση ρεμδεσιβίρης σε μια πρώτη ομάδα 27 ασθενών σε διάφορα νοσοκομεία: οι 9 εξ αυτών παρουσίασαν βελτίωση, σε 15 δεν παρουσιάστηκε καμία αλλαγή, ενώ η κατάσταση τριών επιδεινώθηκε, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής διευθυντής του KCDC, Κβον Τζουν Γουκ.

Επίμονες εστίες

Τον Ιούνιο, η Νότια Κορέα ζήτησε από την Gilead την προμήθεια επαρκούς ποσότητας του φαρμάκου της για τη θεραπεία περισσότερων από 5.000 ασθενών με Covid-19, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας για ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η Νότια Κορέα σήμερα -όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης- προσπαθεί να αντιμετωπίσει μικρές, αλλά επίμονες εστίες του νέου κορωνοϊού.

Την Κυριακή αναφέρθηκαν 62 νέα κρούσματα SARS-CoV-2, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε 13.479. Οι θάνατοι από τον Covid-19 στη Νότια Κορέα ανέρχονται σε 289.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This