«Θα ζούμε με τον κορωνοϊό για δεκαετίες» λέει μερίδα επιστημόνων

Must Read

Παρά την αισιοδοξία των ερευνητών και των φαρμακοβιομηχανιών για την πορεία των πιθανών εμβολίων έναντι του νέου κορωνοϊού, μερίδα επιστημόνων τρέφει ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας και εκτιμά πως δεν θα έχουμε ξεμπερδέψει με τον ιό ούτε έως τα Χριστούγεννα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής του Wellcome Trust, «δεν θα έχουμε ξεμπλέξει έως τα Χριστούγεννα. Η μόλυνση δεν λέει να εξαφανιστεί, είναι πλέον μια ενδημική λοίμωξη. Ακόμα και εάν βρεθεί το εμβόλιο ή κάποια θεραπεία, η ανθρωπότητα θα εξακολουθεί να ζει με αυτόν τον ιό ακόμα και δεκαετίες».

Ο ίδιος προέτρεψε ενάντια στον εφησυχασμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λέγοντας ότι η περίοδος αποτελεί μια «κρίσιμη φάση» για την αποτροπή ενός δεύτερου κύματος. «Αν έχουμε την αίσθηση του εφησυχασμού, ότι αυτό έχει πλέον περάσει, τότε θα έχουμε αναμφίβολα ένα δεύτερο κύμα» τόνισε.

Παράλληλα, επιστήμονες επισημαίνουν ότι η ανάρρωση από τον κορωνοϊό ενδέχεται να μην προσφέρει μακροπρόθεσμη προστασία από επαναλοιμώξεις σε εκείνους που τον ξεπέρασαν με ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με νέα έκθεση. Οι ειδικοί προτείνουν η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη, ενώ το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει και για τη διάρκεια των πιθανών εμβολίων.

Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε στο «New England Journal of Medicine», αφορά τα αντισώματα στο αίμα 34 ασθενών που ανάρρωσαν αφού πέρασαν τον ιό με ήπια συμπτώματα και χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ. Η πρώτη ανάλυση έγινε σε αντισώματα που λήφθηκαν κατά μέσο όρο 37 μέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, με ένα δεύτερο δείγμα να λαμβάνεται περίπου στις 86 μέρες ή σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων μειώνονται γρήγορα, με τον μέσο όρο ζωής τους να είναι περίπου 73 ημέρες μεταξύ των δύο χρονικών πλαισίων. Η απώλεια αντισωμάτων συνέβαινε πιο γρήγορα από ό,τι στην περίπτωση του SARS, ο οποίος επίσης οφειλόταν σε ένα άλλο είδος κορωνoϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This