Σχεδόν 770.000 τα θύματα από το AIDS το 2018

Must Read

Σχεδόν 770.000 θάνατοι από το AIDS σημειώθηκαν το 2018 σε όλον τον πλανήτη και σχεδόν 38 εκατομμύρια ήταν οροθετικοί, δηλαδή ήταν φορείς του ιού που προκαλεί την νόσο, σύμφωνα με την ετήσια σχετική έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ, της UNAIDS.

Ο HIV δεν είναι ιάσιμος και η μόλυνση μπορεί να ελεγχθεί με την λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων. Περίπου 23,3 εκατομμύρια από τα 37,9 εκατομμύρια φορείς σε όλον τον κόσμο λαμβάνουν σήμερα αντιρετροϊκή αγωγή.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα HIV το 2018 ήταν σε ιερόδουλες, σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, σε ομοφυλόφιλους άνδρες, σε διεμφυλικούς, σε κρατούμενους φυλακών και στους σεξουαλικούς συντρόφους αυτών των κατηγοριών. Πολλοί από αυτούς τους πληθυσμούς δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης της μόλυνσης με τον ιό, όπως προστίθεται.

Μείωση των κρουσμάτων

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, περίπου 1,7 εκατομμύρια είναι τα νέα κρούσματα, δηλαδή μείωση 16% σε σχέση με το 2010, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην σταθερή πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε τμήματα της ανατολικής και νότιας Αφρικής.

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ωστόσο ότι η παγκόσμια μάχη κατά του AIDS συναντά καθυστερήσεις, ότι οι περιθωριοποιημένες κοινότητες έχουν έλλειψη σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες υγείας, ενώ τα κρούσματα του HIV αυξάνονται σε κάποιες περιοχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This