Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Οι εφαρμογές γυμναστικής μπορεί να οδηγήσουν σε εμμονικές συμπεριφορές και άγχος

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Επικίνδυνα για την ψυχική υγεία των νέων είναι τα fitness apps που χρησιμοποιούν για τον έλεγχο και τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, προειδοποιούν ειδικοί. Νέα έρευνα που έγινε από τα πανεπιστήμια Μπαθ, Σάλφορντ και Κανμπέρα έδειξε ότι η χρήση των εφαρμογών αυτών μπορεί να οδηγήσει σε «εμμονικές συμπεριφορές, άγχος και τρόμο», με τους ειδικούς να κάνουν έκκληση στις εταιρίες παραγωγής τους να βρουν τρόπους να αναγνωρίζουν πότε οι χρήστες πρέπει να σταματήσουν.

Οι ειδικοί, μελετώντας για διάστημα δύο ετών τη χρήση fitness apps από 1.019 άτομα ηλικίας από 13 έως 18 ετών, διαπίστωσαν ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες χρησιμοποιούσαν ψηφιακές εφαρμογές για να ελέγξουν τον ύπνο, τη διατροφή, τους καρδιακούς παλμούς και τον κύκλο τους, όμως συχνά το αποτέλεσμα που προέκυπτε από τις εφαρμογές δεν ταίριαζε με αυτό που οι ίδιοι αισθάνονταν στο σώμα τους. Ακόμη, αρκετοί εξ αυτών έπεφταν στην παγίδα της υπερβολικής άσκησης και της αυστηρής διατροφής στην προσπάθειά τους να πετύχουν τους στόχους τους, συμπεριφορά που συχνά κατέληγε σε εμμονή.

«Πολλοί μίλησαν για την ανάγκη ύπαρξης προειδοποιήσεων στις εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης, που να συμβουλεύουν τους χρήστες σε περίπτωση που κάνουν υπερβολές στη γυμναστική και τη διατροφή τους» αναφέρει η Εμα Ριτς, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο new[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ