Τετάρτη 23/6/2021

Οι εφαρμογές γυμναστικής μπορεί να οδηγήσουν σε εμμονικές συμπεριφορές και άγχος

Επικίνδυνα για την ψυχική υγεία των νέων είναι τα fitness apps που χρησιμοποιούν για τον έλεγχο και τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, προειδοποιούν ειδικοί. Νέα έρευνα που έγινε από τα πανεπιστήμια Μπαθ, Σάλφορντ και Κανμπέρα έδειξε ότι η χρήση των εφαρμογών αυτών μπορεί να οδηγήσει σε «εμμονικές συμπεριφορές, άγχος και τρόμο», με τους ειδικούς να κάνουν έκκληση στις εταιρίες παραγωγής τους να βρουν τρόπους να αναγνωρίζουν πότε οι χρήστες πρέπει να σταματήσουν.

Οι ειδικοί, μελετώντας για διάστημα δύο ετών τη χρήση fitness apps από 1.019 άτομα ηλικίας από 13 έως 18 ετών, διαπίστωσαν ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες χρησιμοποιούσαν ψηφιακές εφαρμογές για να ελέγξουν τον ύπνο, τη διατροφή, τους καρδιακούς παλμούς και τον κύκλο τους, όμως συχνά το αποτέλεσμα που προέκυπτε από τις εφαρμογές δεν ταίριαζε με αυτό που οι ίδιοι αισθάνονταν στο σώμα τους. Ακόμη, αρκετοί εξ αυτών έπεφταν στην παγίδα της υπερβολικής άσκησης και της αυστηρής διατροφής στην προσπάθειά τους να πετύχουν τους στόχους τους, συμπεριφορά που συχνά κατέληγε σε εμμονή.

«Πολλοί μίλησαν για την ανάγκη ύπαρξης προειδοποιήσεων στις εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης, που να συμβουλεύουν τους χρήστες σε περίπτωση που κάνουν υπερβολές στη γυμναστική και τη διατροφή τους» αναφέρει η Εμα Ριτς, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ