Δέκα συμβουλές για υγιεινό ψήσιμο

Must Read

Σίγουρα είναι η αγαπημένη καλοκαιρινή τεχνική μαγειρέματος για όλους μας! Ωστόσο, πολλοί από εμάς υποφέρουμε από τις ανησυχητικές έρευνες τελευταία σχετικά με τις καρκινογόνες ουσίες. Εδώ θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο και να ψήσετε στη σχάρα τα φαγητά σας, να τα απολαύσετε και να είναι γευστικά και ασφαλή!

1 Το μαρινάρισμα του κρέατος βοηθά στη μείωση των καρκινογόνων ουσιών. Ερευνητές στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν σκέτες και μαριναρισμένες μπριζόλες σε τρία διαφορετικά μείγματα, λάδι, ξύδι, βότανα και μπαχαρικά. Μετά το ψήσιμο στη σχάρα οι καρκινογόνες ουσίες στις μαριναρισμένες μπριζόλες μειώθηκαν κατά 57-88%.

2 Κρατήστε τη σχάρα σας καθαρή τρίβοντάς τη με μια βούρτσα πριν και μετά το ψήσιμο των φαγητών. Το τρίψιμο απομακρύνει τη συσσώρευση των καρκινογόνων ουσιών που έχουν απομείνει στη σχάρα.

3 Θέλετε να αποφύγετε το κάψιμο, αλλά δεν θέλετε να χωριστεί το κρέας. Δώστε μια απαλή κίνηση κι αν είναι έτοιμο να το γυρίσετε, κάντε το, χαλαρά όμως, χωρίς να το τραβάτε και σας πέσουν όλα κάτω.

4 Όταν μαγειρεύετε ένα λιπαρό κομμάτι κρέας, το λίπος που στάζει πάνω στις φλόγες δημιουργεί καπνό, ο οποίος μπορεί να περιέχει τις περισσότερες καρκινογόνες ουσίες. Στα κρέατα με λίπος, όπως οι χοιρινές μπριζόλες, η αφαίρεση του λίπους πριν από το ψήσιμο είναι μια πολύ καλή ιδέα.

5 Ενα σημάδι του γκριλ στα ψητά είναι αναπόφευκτο (και καλόγουστο), αλλά αν κάψετε όλο το κρέας, τότε θα περιέχονται σε αυτό περισσότερα καρκινογόνα συστατικά.

6 Για να σκοτώσετε τα κοινά βακτήρια του E.coli το υπουργείο Υγείας συνιστά μαγείρεμα του μοσχαρίσιου κιμά στους 160 βαθμούς. Εάν δεν έχετε φτιάξει εσείς τα burgers και τα έχετε αγοράσει έτοιμα, θα πρέπει να αλλάζετε το μπιφτέκι πλευρά συχνά.

7 Ψήστε σε όλη την επιφάνεια της σχάρας για να κρατήσετε ορισμένες περιοχές που είναι περισσότερο φλεγόμενες από άλλες. Αν έχετε ακόμα φλόγα, απλώς μετακινήστε το φαγητό σε ένα λιγότερο καυτό μέρος της σχάρας μέχρι η φωτιά να σβήσει τελείως.
8 Μικρές μπουκιές ή κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες είναι μια καλή ιδέα για να επιταχύνετε τον χρόνο μαγειρέματος.

9 Μη μαγειρεύετε το κρέας πάνω από τη θερμοκρασία που προτείνεται: 165 βαθμούς για τα πουλερικά, 160 βαθμούς για τα κόκκινα κρέατα ή το χοιρινό και 145 βαθμούς για μπριζόλες κόκκινου κρέατος ή παϊδάκια.

10 Πετάξτε τα φρούτα και τα λαχανικά στη σχάρα για ένα νόστιμο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γεύμα ή επιδόρπιο, ή φτιάξτε μια πίτσα ως δοκιμή για ένα γρήγορο γεύμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This