Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Το λάθος που κάνουμε όλοι με το αποσμητικό

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το αποσμητικό είναι ο πιο ισχυρός σύμμαχος ενάντια στον ιδρώτα και την κακοσμία που προκαλείται από τη ζέστη. Υπάρχει όμως ένα λάθος που σχεδόν όλοι κάνουμε στη χρήση του με αποτέλεσμα να μην αποδίδει τόσο αποτελεσματικά όσο θα θέλαμε.

Συνηθίζουμε να ψεκαζόμαστε με το αποσμητικό λίγο πριν αποχωρήσουμε από το σπίτι με σκοπό να περιορίσουμε την ανεπιθύμητη υγρασία και οσμή αλλά αυτό, σύμφωνα με τον δρ. Avid Pariser, πρώην επικεφαλής της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, είναι λάθος γιατί μειώνεται κατά πολύ η αποτελεσματικότητα του ενάντια στον ιδρώτα και στη δυσοσμία.

Σύμφωνα με τον δρ. Avid Pariser, η σωστή στιγμή να φοράμε το αποσμητικό μας ώστε να έχει διάρκεια είναι πριν ακριβώς πέσουμε για ύπνο.

Αυτό γιατί, κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, που ιδρώνουμε λιγότερο, εισέρχεται μεγαλύτερη ποσότητα από το δραστικό συστατικό των αποσμητικών στους ιδρωτοποιούς αδένες, πράγμα που το κάνει να αποδίδει πολύ καλύτερα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης (επόμενης) ημέρας. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 24 ώρες, χωρίς να χρειαστεί να το εφαρμόσετε ξανά και, μάλιστα, ακόμα και μετά από το πρωινό σας ντους!

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ