Σερφάρισμα με… αντηλιακό! Tι λένε ειδικοί για το μπλε φως που εκπέμπουν λάπτοπ και κινητά

Must Read

Προτού ανοίξετε την οθόνη, βάλτε αντηλιακό! Το μπλε φως που εκπέμπουν τα λάπτοπ, τα τάμπλετ και τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να προκαλέσει γήρανση στο δέρμα και λεκέδες, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Μάλιστα, η δερματολόγος δρ Σιαμαλάρ Γκιουναθισάν από τη Μελβούρνη καλεί τον κόσμο να μειώσει τον χρόνο της έκθεσής του στις οθόνες, για να αποφύγει έτσι τη μη αναστρέψιμη ζημιά στο δέρμα.

«Το μπλε φως είναι πολύ ισχυρό. Διαπερνά το δέρμα αμέσως και είναι παντού» δήλωσε η ειδικός στο A Current Affair. «Η έκθεση στο μπλε φως, ειδικά όταν είναι παρατεταμένη, προκαλεί υπέρχρωση του δέρματος, οπότε μπορεί να εμφανιστούν αυτές οι καφετιές κηλίδες. Διαπιστώνουμε ότι προδιαθέτει στη γήρανση του δέρματος, στους λεκέδες αλλά και στην αφυδάτωση της επιδερμίδας» συμπληρώνει. Η δρ Γκιουναθισάν εξηγεί ότι, εκτός από τη μείωση της χρήσης οθονών, θα πρέπει οι χρήστες να χρησιμοποιούν αντηλιακό και μέικ απ με οξείδιο του σιδήρου, συστατικό που αποτελεί «την καλύτερη ασπίδα».

Οι προειδοποιήσεις και οι παραινέσεις της ειδικού έρχονται μετά την πρόσφατη έρευνα που αφορούσε την επίδραση του μπλε φωτός των ηλεκτρονικών συσκευών στο δέρμα, από την οποία προέκυψε επίσης ότι μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση.

Συγκεκριμένα, η έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία Unilever, έδειξε ότι πέντε μέρες έκθεσης στο μπλε φως για τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα μπορεί να έχει την ίδια επίδραση στο δέρμα όσο το να καθίσει κανείς 25 λεπτά στον ήλιο χωρίς αντηλιακό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This