Επιστήμονες: «Αερίζετε τα δωμάτια για να πετάξετε τον Covid-19 από το παράθυρο»

Must Read

«Αερίζετε τα δωμάτια για να πετάξετε τον Covid-19 από το παράθυρο» συνιστούν ειδικοί, επισημαίνοντας ότι ο αερισμός των κλειστών δωματίων μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω πολύ μικρών σταγονιδίων που εκπνέει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μολυνθεί από αυτόν.

Αυτά τα σύννεφα ιικών σωματιδίων, που αποκαλούνται αεροζόλ, θεωρείται ότι μπορεί να παραμένουν στον αέρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, που μπορεί να φθάνουν έως και αρκετές ώρες. Για αυτό είναι μεγάλη η σημασία της ανανέωσης του εσωτερικού αέρα και της δημιουργίας ρευμάτων αέρα. «Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ένα άλλο αεροζόλ, τον καπνό του τσιγάρου. Οταν έχετε έναν καπνιστή σε ένα δωμάτιο, τι κάνετε; Ανοίγετε το παράθυρο για να φύγει το σύννεφο του καπνού! Με το αόρατο νέφος των αεροζόλ του κορονοϊού πρέπει να κάνετε το ίδιο πράγμα» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιδημιολόγος Αντουάν Φλαό.

«Αποφύγετε τους εσωτερικούς χώρους με πολύ κόσμο και βεβαιωθείτε πως οι εσωτερικοί χώροι αερίζονται σωστά και φέρνουν όσο γίνεται περισσότερο εξωτερικό αέρα» συνιστούν από την πλευρά τους τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC). Τα CDC προσέθεσαν επίσημα τα αεροζόλ στον κατάλογο των πιθανών μέσων διάδοσης του κορωνοϊού, αν και ο κύριος τρόπος είναι όπως λένε, τα σταγονίδια από το αναπνευστικό σύστημα που εκπέμπει σε κοντινή απόσταση κάποιος που έχει μολυνθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This