Η ρεμντεσιβίρη «ψαλιδίζει» τον χρόνο ίασης από τη νόσο

Must Read

Η χορήγηση ρεμντεσιβίρης όχι μόνο μειώνει τον χρόνο ίασης από τον Covid-19 κατά πέντε ημέρες σε σχέση με τους ασθενείς που δεν τη λαμβάνουν, αλλά παράλληλα μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της έρευνας των αμερικανικών National Institutes of Health, που δημοσιεύτηκε στο «New England Journal of Medicine».

Ο χρόνος ίασης από την ασθένεια είναι συντομότερος κατά μία ημέρα από την περίοδο αποθεραπείας που είχε αναφερθεί στο προηγούμενο στάδιο της έρευνας, σύμφωνα με ανακοίνωση των ερευνητών και της εταιρίας Gilead Sciences Inc, που παράγει το αντιιικό φάρμακο ρεμντεσιβίρη.

Οι ερευνητές σύγκριναν τον χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο ασθενών στους οποίους χορηγήθηκε ρεμντεσιβίρη με τον χρόνο παραμονής εθελοντών που έλαβαν ψευδοφάρμακο (placebo). Διαπίστωσαν ότι όσοι ανήκαν στην πρώτη κατηγορία γίνονταν καλά από την ασθένεια έπειτα από 10 ημέρες, ενώ οι εθελοντές της δεύτερης χρειάζονταν 15 ημέρες για να αναρρώσουν.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι πέθανε το 11% των ασθενών που είχαν λάβει ρεμντεσιβίρη, ενώ το ποσοστό στην ομάδα στην οποία χορηγήθηκε placebo ήταν 15%. Αυτό σημαίνει ότι το φάρμακο μείωσε τον κίνδυνο θανάτου από τον Covid-19 κατά 30%, καθώς μείωσε σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών που μπορεί να απειλήσουν τη ζωή των ασθενών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This