Ο ιός «ζει» 28 ημέρες πάνω σε κινητά, ατσάλι και χαρτονομίσματα

Τι έδειξαν τα πειράματα

Must Read

Ερευνητές από την Αυστραλία προειδοποιούν ότι ακόμη και 28 ημέρες μπορεί να επιβιώσει ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 πάνω στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων, σε χαρτονομίσματα και ανοξείδωτο ατσάλι.

Σε έρευνα που δημοσίευσαν στο «Virology Journal» επιστήμονες του εθνικού ερευνητικού κέντρου της Αυστραλίας CSIRO διαπιστώθηκε ότι ο κορωνοϊός επιβιώνει περισσότερο σε συνθήκες χαμηλότερων θερμοκρασιών, καθώς επίσης σε μη πορώδεις ή πολύ ομαλές επιφάνειες. Επίσης, αντέχει περισσότερο πάνω στα χάρτινα χαρτονομίσματα από ό,τι σε εκείνα από πλαστικό υλικό.

Πειράματα σε θερμοκρασία δωματίου (20 βαθμοί Κελσίου) έδειξαν ότι ο ιός επιβίωνε για 28 ημέρες πάνω σε λείες επιφάνειες, όπως το γυαλί των οθονών των κινητών τηλεφώνων. Συγκριτικά παρόμοια πειράματα με τον ιό της γρίπης Α έχουν βρει ότι επιβιώνει πάνω στις επιφάνειες έως 17 μέρες, κάτι που δείχνει πόσο πιο ανθεκτικός είναι ο SARS-CoV-2. Τα πειράματα σε θερμοκρασίες 30 και 40 βαθμών Κελσίου έδειξαν ότι όσο αυξάνεται η θερμοκρασία τόσο ο χρόνος επιβίωσης του κορονοϊού μειώνεται.

«Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να παραμείνει λοιμογόνος πάνω σε επιφάνειες για μεγάλες χρονικές περιόδους, κάτι που ενισχύει την ανάγκη για καλές πρακτικές, όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών και ο καθαρισμός των επιφανειών» τόνισε η Ντέμπι Ιγκλς, αναπληρώτρια διευθύντρια του Αυστραλιανού Κέντρου Πρόληψης Νόσων (ACDP) του CSIRO.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This