Ο φαρμακευτικός «Δούρειος Ίππος» που εξοντώνει τον καρκίνο

Must Read

Οι ερευνητές ανέπτυξαν έναν φαρμακευτικό δούρειο ίππο που εξαπατά και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Η νέα προσέγγιση καταφέρνει να συγκολλήσει τη χημειοθεραπεία στο λίπος, το οποίο οι καρκινικοί όγκοι χρησιμοποιούν ως καύσιμο. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, ο όγκος λαμβάνει και το φάρμακο το οποίο τον καταστρέφει.

Οι ερευνητές δοκίμασαν αυτή την προσέγγιση χρησιμοποιώντας το φάρμακο paclitaxel, το οποίο κατάφερε να εξοντώσει ολοκληρωτικά τους καρκινικούς όγκους οστών, παγκρέατος και κόλου στα ποντίκια.

Τα αποτελέσματα

Την έρευνα πραγματοποίησε το Northwestern University με επικεφαλής τον δρα Nathan Gianneschi, καθηγητή του τμήματος Χημείας. Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην «Journal of the American Chemical Society», έδειξαν ότι αυτή η προσέγγιση επέτρεψε τη χορήγηση δόσης paclitaxel, 20 φορές μεγαλύτερης από αυτή που χορηγείται συνήθως.
Παρά την πολύ υψηλή δοσολογία, η θεραπεία ήταν 17 φορές πιο ασφαλής για τους υγιείς ιστούς.

«Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ποσότητα φαρμάκου που φτάνει στον όγκο και όχι στους άλλους ιστούς και στα άλλα κύτταρα. Αυτό μας επιτρέπει να δώσουμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες φαρμάκου χωρίς παρενέργειες για να σκοτώσουμε τους όγκους γρηγορότερα» πρόσθεσε ο δρ Gianneschi.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This