Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Ο φαρμακευτικός «Δούρειος Ίππος» που εξοντώνει τον καρκίνο

Οι ερευνητές ανέπτυξαν έναν φαρμακευτικό δούρειο ίππο που εξαπατά και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Η νέα προσέγγιση καταφέρνει να συγκολλήσει τη χημειοθεραπεία στο λίπος, το οποίο οι καρκινικοί όγκοι χρησιμοποιούν ως καύσιμο. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, ο όγκος λαμβάνει και το φάρμακο το οποίο τον καταστρέφει.

Οι ερευνητές δοκίμασαν αυτή την προσέγγιση χρησιμοποιώντας το φάρμακο paclitaxel, το οποίο κατάφερε να εξοντώσει ολοκληρωτικά τους καρκινικούς όγκους οστών, παγκρέατος και κόλου στα ποντίκια.

Τα αποτελέσματα

Την έρευνα πραγματοποίησε το Northwestern University με επικεφαλής τον δρα Nathan Gianneschi, καθηγητή του τμήματος Χημείας. Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην «Journal of the American Chemical Society», έδειξαν ότι αυτή η προσέγγιση επέτρεψε τη χορήγηση δόσης paclitaxel, 20 φορές μεγαλύτερης από αυτή που χορηγείται συνήθως.
Παρά την πολύ υψηλή δοσολογία, η θεραπεία ήταν 17 φορές πιο ασφαλής για τους υγιείς ιστούς.

«Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ποσότητα φαρμάκου που φτάνει στον όγκο και όχι στους άλλους ιστούς και στα άλλα κύτταρα. Αυτό μας επιτρέπει να δώσουμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες φαρμάκου χωρίς παρενέργειες για να σκοτώσουμε τους όγκους γρηγορότερα» πρόσθεσε ο δρ Gianneschi.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ