Πειράματα σε νέους από 18 έως 30 ετών για να δουν τη συμπεριφορά του ιού!

Το σχέδιο των Βρετανών ερευνητών

Must Read

Παράτολμο; Ισως. Καινοτόμο; Σίγουρα! Το σχέδιο των Βρετανών ερευνητών να μολύνουν εθελοντές με τον νέο κορωνοϊό, με στόχο να δοθεί ώθηση στις έρευνες για εμβόλια και θεραπείες, αποτελεί αναμφίβολα μια παγκόσμια πρωτιά.

Το πρώτο στάδιο του σχεδίου, το οποίο διευθύνεται από το Imperial College του Λονδίνου, έγκειται στο να διερευνηθεί κατά πόσον είναι εφικτό να εκτεθούν στον SARS-CoV2 υγιείς εθελοντές ηλικίας 18 έως 30 ετών χωρίς υποκείμενους παράγοντες κινδύνου. Αυτή η φάση έχει στόχο να προσδιοριστεί η ποσότητα του ιού που προκαλεί συμπτώματα στους ανθρώπους, ενώ στη συνέχεια θα ερευνηθεί πώς τα εμβόλια λειτουργούν μέσα στο σώμα για να σταματήσουν ή να εμποδίσουν τον Covid-19, θα εξεταστούν εν δυνάμει θεραπείες και θα μελετηθεί η ανοσολογική απάντηση του οργανισμού, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση.

«Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των εθελοντών» υπογράμμισε ο δρ Κρις Κίου, ο οποίος διεξάγει αυτές τις έρευνες στο τμήμα λοιμωδών νόσων του Imperial College του Λονδίνου, υπογραμμίζοντας πως η ομάδα του διεξάγει τέτοιες μελέτες πάνω σε ιούς του αναπνευστικού εδώ και 10 χρόνια.

Οι εθελοντές θα μολυνθούν από τη μύτη, τη φυσική οδό που ακολουθεί ο ιός, δήλωσε στο Radio 4 του BBC ο Πίτερ Οπενσο, καθηγητής Πειραματικής Ιατρικής στο Imperial College, ο οποίος συνδιευθύνει τη μελέτη.

Με προσοχή

«Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των μελετών σε εθελοντές είναι ότι μπορούμε να δούμε κάθε εθελοντή με πολλή προσοχή, όχι μόνο στη διάρκεια της μόλυνσης, αλλά και πριν από τη μόλυνση και μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτό που συμβαίνει σε κάθε στάδιο, ακόμη και πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα» πρόσθεσε.

Οι εθελοντές θα πρέπει να παραμείνουν υπό παρακολούθηση επί δυόμισι εβδομάδες, «τόσο για να ληφθούν τα δείγματα και να παρακολουθηθεί η κατάστασή τους με πολλή φροντίδα όσο και για να διασφαλισθεί η ασφάλεια του κοινού», όπως ανέφερε.
Οι έρευνες αυτές θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να εργαστούν πάνω σε έναν πολύ πιο μικρό αριθμό ασθενών σε σχέση με τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This