Ποια τρόφιμα προσφέρουν λύση στο πρόβλημα των αιμορροΐδων

Tips ανακούφισης

Must Read

Οι αιμορροΐδες είναι φλέβες του πρωκτού που μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα, όπως αιμορραγία και πόνο.

Η εμφάνιση των αιμορροΐδων αυξάνεται με την ηλικία και φαίνεται ότι τουλάχιστον το 50% των ανθρώπων άνω των 50 ετών αντιμετωπίζει έως έναν βαθμό πρόβλημα με τις αιμορροΐδες.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Παρ’ όλα αυτά, η νόσος εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, ακόμη και στα παιδιά. Παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορροϊδοπάθειας είναι η χρόνια δυσκοιλιότητα, η παχυσαρκία, η συχνή άρση βάρους, η εγκυμοσύνη, η καθιστική ζωή, η παρατεταμένη ορθοστασία και η συχνή κατανάλωση των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ασπιρίνη, mesulid, voltaren κ.ά.).

Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί παράγοντα θεμελιώδους σημασίας στην πρόληψη των αιμορροΐδων. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα! Για παράδειγμα, μπορείτε να καταναλώσετε λαχανικά, όπως καρότα, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι κ.ά., φρούτα, όπως μήλα, μπανάνες, σταφίδες, ροδάκινα και αχλάδια, ξηρούς καρπούς και όσπρια.

Γεύματα

Αρχίστε την ημέρα σας με πρωινό που περιέχει αρκετές φυτικές ίνες. Για παράδειγμα, γιαούρτι με βρόμη, ακτινίδιο, σπόρους chia. Τρώτε μπαστούνια καρότων για σνακ και ψωμί ολικής αλέσεως αντί για λευκό ψωμί. Το ρύζι συνοδεύει αρκετά φαγητά και μάλιστα το καστανό ρύζι έχει τέσσερις φορές περισσότερες φυτικές ίνες. Ανακατέψτε μαζί μια μικρή ποσότητα αμύγδαλα ή καρύδια με σταφίδες και ηλιόσπορους. Αποθηκεύστε τα στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο σας για ένα υγιεινό, πλούσιο σε φυτικές ίνες σνακ μεταξύ των γευμάτων. Για επιδόρπιο επιλέξτε φρέσκα φρούτα εποχής αντί για γλυκό.

Σε όλα αυτά να θυμάστε ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα. Πιείτε περισσότερο νερό! Βοηθάει στην αποφυγή της δυσκοιλιότητας. Οι χυμοί, όπως ο χυμός πορτοκάλι ή ο χυμός μήλου, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη δυσκοιλιότητα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το κεφίρ, το γιαούρτι και το ξινόγαλο, βοηθούν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων επειδή περιέχουν προβιοτικά.

Κατά την περίοδο της έξαρσης των συμπτωμάτων αποφύγετε:

  • Αεριούχα αναψυκτικά, καφέ, αλκοόλ.
  • Καυτερά φαγητά και μπαχαρικά. Τα μπαχαρικά, ειδικά τα πιο πικάντικα, ερεθίζουν το έντερο. Αντικαταστήστε τα στα γεύματά σας με φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο.
  • Επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν νάτριο σε μεγάλες ποσότητες.
  • Γενικά τροφές πλούσιες σε λίπη.
  • Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This