Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Πώς θα προστατευτείτε σωστά από τον ήλιο

Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, κυρίως κατά τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες. Μην κάνετε ηλιοθεραπεία ή σολάριουμ. Κάνετε επάλειψη με αντηλιακό γαλάκτωμα τουλάχιστον 20΄ με 30΄ πριν από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και επαναλαμβάνετε την επάλειψη κάθε δύο ώρες ή μετά το κολύμπι.

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου (UV) αντανακλάται στις λείες επιφάνειες (π.χ., άσφαλτος, μάρμαρα, άμμος, νερό) και μπορείτε να καείτε ακόμα κι αν κάθεστε κάτω από ομπρέλα ή τέντα. Καλό είναι να καλύπτετε το σώμα σας με ανοιχτόχρωμα, φαρδιά και μακριά ρούχα και να φοράτε πλατύγυρο καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Τα φάρμακα

Ενημερωθείτε από τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για τις παρενέργειες των φαρμακευτικών σκευασμάτων που λαμβάνετε. Κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα κάνουν το δέρμα πιο ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία. Μην εκθέτετε καθόλου στον ήλιο τα μωρά ηλικίας έως έξι μηνών. Ακόμα, μην ξεχνάτε να ελέγχετε το δέρμα σας τακτικά και απευθυνθείτε στον γιατρό σας σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάποια αλλαγή σε αυτό.

Συνιστάται η κλινική εξέταση του δέρματος από γιατρό μετά την ηλικία των 50 ετών (κάθε δύο χρόνια), ενώ για τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 40 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ