Ενθουσιασμός αλλά και ερωτήματα από Βρετανό καθηγητή για τα δύο εμβόλια

Kάποιες σημαντικές ερωτήσεις παραμένουν προς απάντηση

Must Read

«Το γεγονός ότι δύο εμβόλια που βασίζονται στη νέα τεχνική των mRNA δίνουν παρόμοια και υψηλά επίπεδα προστασίας μάς δίνει την πεποίθηση ότι τα εμβόλια αυτά λειτουργούν» δήλωσε ο δρ Andrew Preston, καθηγητής Βιολογίας του βρετανικού University of Bath, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Moderna για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά του Covid-19, την οποία συσχέτισε με αυτή του αντίστοιχου εμβολίου της Pfizer.

«Η συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών Covid-19 παρατηρήθηκε σε ανθρώπους που είχαν λάβει το placebo (ψευδοφάρμακο), γεγονός που αποδεικνύει την ικανότητα του εμβολίου να προστατεύσει από την ασθένεια» σημείωσε στην «Daily Mail» ο καθηγητής. Πρόσθεσε ότι η κλινική δοκιμή της Moderna «περιελάμβανε ανθρώπους από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες, όπως άτομα μεγάλης ηλικίας ή με κάποια υποκείμενα νοσήματα», γεγονός που θεωρεί θετικό.

Ωστόσο, επισήμανε ότι η Moderna δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη εξειδικευμένα στοιχεία για τον βαθμό προστασίας που προσέφερε το εμβόλιο σε αυτή την υποομάδα-κλειδί από τους συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή. «Συνεπώς, αν και τα αποτελέσματα για τη γενική προστασία είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά, κάποιες σημαντικές ερωτήσεις παραμένουν προς απάντηση» τόνισε ο Preston.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει πως η πληροφορία ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν απαιτεί υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες για να συντηρηθεί είναι «μια δεύτερη δόση πολύ ενθαρρυντικών νέων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This