Αμφιβάλλουν για την ανοσία της αγέλης μετά τα πρώτα εμβόλια

Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί

Must Read

Αμφιβολίες εκφράζουν οι ειδικοί κατά πόσο τα πρώτα εμβόλια κατά του Covid-19 μπορούν να οδηγήσουν σε ανοσία της αγέλης. Καθηγητές, όπως ο Βίνφριντ Πικλ του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιένης, ο Γιόσεπ Γιάνσα του Ευρωπαϊκού Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών και η Ελινορ Ράιλι του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, τονίζουν ότι το τι χρειάζεται προκειμένου να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης με εμβόλια κατά του Covid-19 περιλαμβάνει ένα εύρος παραγόντων, πολλοί από τους οποίους είναι άγνωστοι.
Θέτουν, δε, τα παρακάτω ερωτήματα: Ποιος είναι ο ρυθμός εξάπλωσης του Cοvid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός SARS-CoV-2; Θα είναι ικανά τα πρώτα εμβόλια που αναπτύσσονται να σταματήσουν τη μετάδοση του ιού ή απλώς θα βοηθήσουν ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν να αρρωσταίνουν; Τα εμβόλια θα προσφέρουν την ίδια προστασία σε όλους;

Το ποσοστό

Επισημαίνουν ότι δεν γνωρίζουμε πόσο γρήγορα διαδίδεται ο ιός χωρίς προφυλάξεις και με τα κανονικά επίπεδα ταξιδιών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Συνεπώς δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί για να υπάρξει ανοσία της αγέλης. Η Πένι Ουόρντ του King’s College London επισημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος τα εμβολιασμένα άτομα να μεταδίδουν τον νέο κορωνοϊό σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, σε περίπτωση που τα εμβόλια προστατεύουν μόνο από την εκδήλωση των συμπτωμάτων τoυ Covid-19, αλλά δεν εξολοθρεύουν τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This