«Κλειδί» κατά της πανδημίας ο… ύπνος!

Must Read

Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει αϋπνία και μακροπρόθεσμες αλλαγές στο νευρικό μας σύστημα. Ταυτόχρονα, όμως, ο ύπνος μπορεί να αποτελέσει το κλειδί στην καταπολέμηση της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη.

Ο Φεσιόνγκ Τσενγκ, αναλυτής δεδομένων στην Κλινική Κλίβελαντ, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης άρχισε να ψάχνει κρυμμένα στοιχεία στη δομή του ιού ώστε να προβλέψει πώς αυτός εισβάλλει στα ανθρώπινα κύτταρα και τι είναι πιθανό να τον σταματήσει.

Από την έρευνά του, μόνο μια παρατήρηση προέκυψε: Ο ιός μπορεί πιθανά να εμποδιστεί από τη μελατονίνη. Η μελατονίνη, γνωστή και ως ορμόνη του ύπνου, φάνηκε να παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύοντας από τυχόν υπερβολικές αντιδράσεις του. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό πρόβλημα πίσω από την εξέλιξη ενός ήπιου περιστατικού σε βαρύ και απειλητικό για τη ζωή.

Πιθανότητες

Οπως διαπίστωσε ο Τσενγκ, όσοι λάμβαναν μελατονίνη είχαν σημαντικά χαμηλότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν Covid-19 και να πεθάνουν από αυτή. Τα ευρήματά του φάνηκαν να επιβεβαιώνονται και από μελέτη του πανεπιστημίου Κολούμπια, σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς που διασωληνώνονται έχουν μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης αν τους χορηγείται μελατονίνη.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη ανά τον κόσμο οκτώ κλινικές δοκιμές προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν πράγματι η μελατονίνη μπορεί να βοηθήσει στη μάχη ενάντια στη νόσο Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This