Σάββατο 24/7/2021

Εμβόλιο σε τσιρότο για όσους φοβούνται τις βελόνες

Τα «έξυπνα» τσιρότα μοιάζουν με τα τσιρότα νικοτίνης

Το πρώτο παγκοσμίως εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό που θα χορηγείται μέσω «έξυπνου» τσιρότου αναπτύσσουν ερευνητές στη Βρετανία.

Το προηγμένης τεχνολογίας επίθεμα, που θεωρείται κατάλληλο για όσους φοβούνται τις βελόνες, μια και δεν θα νιώσουν τσίμπημα, μετά τον εμβολιασμό παρακολουθεί τις αντιδράσεις του οργανισμού, καταγράφοντας την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Καινοτόμων Υλικών του πανεπιστημίου του Σουόνσι, στην Ουαλία, με επικεφαλής τον δρα Σαντζίβ Σάρμα, ειδικό στη βιοϊατρική μηχανική, δήλωσαν ότι το επίθεμα διαθέτει μικροβελόνες μήκους ενός χιλιοστού με πολυανθρακικό ή πυρίτιο, που μεταφέρουν με μη επεμβατικό τρόπο το εμβόλιο στο σώμα.

Τα «έξυπνα» τσιρότα μοιάζουν με τα τσιρότα νικοτίνης ή με τα τσιρότα για την παρακολούθηση του σακχάρου στους διαβητικούς. Θα επικολλούνται στο δέρμα όσων θέλουν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 έως 24 ώρες και μετά την απελευθέρωση του εμβολίου στον οργανισμό θα παρακολουθούν ορισμένους βιοδείκτες ανοσίας, που είναι γνωστοί ως ανοσοσφαιρίνες, στο δέρμα.

Ενα πρωτότυπο του «έξυπνου» επιθέματος αναμένεται να είναι έτοιμο έως τον Μάρτιο και στη συνέχεια οι Βρετανοί επιστήμονες σχεδιάζουν να αρχίσουν κλινικές δοκιμές, σε συνεργασία με το Imperial College του Λονδίνου. Εκτιμούν ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμο σε τρία χρόνια.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ