Θεσσαλονίκη: Επιτυχής συγκόλληση 3 ακρωτηριασμένων δαχτύλων

Must Read

Τρία ακρωτηριασμένα δάχτυλα ενός 15χρονου ασθενή κατάφεραν να συγκολλήσουν με μεγάλη επιτυχία οι χειρουργοί του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Ο ασθενής, ο οποίος είχε υποστεί πλήρη ακρωτηριασμό όλων των δακτύλων του δεξιού χεριού, μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Ξάνθης με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες και χειρουργήθηκε από την ομάδα του καθηγητή Ορθοπαιδικής – μικροχειρουργού, Αλέξανδρου Μπερή, της Ορθοπαιδικού άκρας χειρός – μικροχειρουργού, Ελλάδας Παπαδογεώργου και του συνεργάτη τους Ορθοπαιδικού, Νικόλαου Δανιηλίδη.

Πήρε εξιτήριο

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το χειρουργείο είχε διάρκεια 16 ωρών και η μικροχειρουργική επέμβαση αφορούσε μόνο τη συγκόλληση του δείκτη, του μέσου και του παράμεσου δακτύλου διότι ο ακρωτηριασμός είχε σοβαρό στοιχείο εξελκυσμού που καθιστούσε τη συγκόλληση του αντίχειρα και του μικρού δακτύλου αδύνατη, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με τη χρήση μικροσκοπίου, μικροραμμάτων και μικροεργαλείων αποκαταστάθηκαν όλοι οι ευγενείς ιστοί του χεριού, αρτηρίες, φλέβες, νεύρα, τένοντες καθώς και τα οστά. Η αιμάτωση των δακτύλων επανήλθε πλήρως και ο ασθενής είχε πολύ καλή μετεγχειρητική πορεία, γεγονός που οδήγησε στο να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν από λίγες μέρες, ενώ θα συνεχίσει τη θεραπεία αποκατάστασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This