Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Τέλος στον φόβο με παρέμβαση στον… εγκέφαλο

Ερευνητές ανακάλυψαν τρόπους (με παρέμβαση στον εγκέφαλο) για να κάνουν τον άνθρωπο ατρόμητο και γεμάτο αυτοπεποίθηση

Οι άνθρωποι που τρέμουν ακόμα και τη σκιά τους μπορεί στο μέλλον να μπορούν με μια παρέμβαση στον εγκέφαλό τους να γίνονται ατρόμητοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.
Οι ερευνητές δουλεύουν πάνω σε μία τεχνική την οποία ονομάζουν Decoded Neurofeedback, δηλαδή αποκωδικοποιημένη νευροανάδραση, η οποία είναι στην ουσία μία μη συνειδητή εγκεφαλική διέγερση.

Μέσω ενός συνδυασμού τεχνητής νοημοσύνης και λειτουργικής απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού (fMRI) ερευνητές στην Ιαπωνία υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν τρόπους να απομακρύνουν συγκεκριμένες φοβίες, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση, ακόμα και να αλλάξουν προτιμήσεις! Πιστεύουν μάλιστα ότι στο μέλλον αυτές οι τεχνικές μπορεί να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες για ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως το μετατραυματικό στρες, οι φοβίες και οι αγχώδεις διαταραχές.

Είναι ακόμα νωρίς

Ωστόσο οι ειδικοί του Advanced Telecommunications Research Institute International της Ιαπωνίας που δουλεύουν σε αυτήν την τεχνολογία παραδέχονται ότι είναι ακόμα στα σπάργανα και ότι δεν την έχουν τελειοποιήσει, καθώς είναι μεν αποτελεσματική, αλλά όχι σε όλους. Οπως εξηγούν, χρειάζονται μια πιο ενδελεχή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αυτορρυθμίζει ο εγκέφαλος τις λειτουργίες του. Και επειδή θεωρούν ότι θα χρειαστούν βοήθεια σε αυτό το σημείο, δημοσίευσαν τα μέχρι τώρα συμπεράσματά τους για να μπορέσουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες με τη βοήθεια άλλων μελών της επιστημονικής κοινότητας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ