Γιατί δεν πρέπει να καβγαδίσετε πριν τον ύπνο

Μακριά από καβγάδες πριν τον ύπνο!

Must Read

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Το «μυστικό» είναι να μην πέφτετε για ύπνο τσατισμένοι έπειτα από τσακωμό, υποστηρίζουν ερευνητές αμερικανικού πανεπιστημίου. Οπως διαπίστωσαν, το στρες, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το προσδόκιμο ζωής, είναι σχεδόν ανύπαρκτο την επόμενη ημέρα, αν έχουν λυθεί οι διαφωνίες πριν από τον ύπνο.

Η ερευνητική ομάδα του Oregon State University, με επικεφαλής τον Robert Stawski, κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα μελετώντας 2.022 εθελοντές, από 33 έως 84 ετών. Επί μία εβδομάδα οι συμμετέχοντες περνούσαν καθημερινά από συνέντευξη, στην οποία ανέφεραν τα συναισθήματά τους, τις εμπειρίες τους, τους καβγάδες που είχαν στο σπίτι και τους τσακωμούς που απέφυγαν, διότι προτίμησαν να δώσουν τόπο στην οργή. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην ύπαρξη αρνητικών ή θετικών συναισθημάτων, όπως ο θυμός και η ηρεμία αντίστοιχα, τόσο την ημέρα του καβγά όσο και την επομένη για να υπολογίσουν τα επίπεδα του στρες σε κάθε εθελοντή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που ένιωσαν ότι η διαμάχη έληξε ή απέφυγαν τον τσακωμό είχαν προτού πέσουν για ύπνο τα μισά αρνητικά συναισθήματα σε σχέση με όσα κοιμήθηκαν τσακωμένα. Ακόμη πιο εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα για την επόμενη ημέρα, καθώς διαπιστώθηκε ότι όσοι θεωρούσαν ότι ο καβγάς είχε λήξει δεν είχαν καθόλου αρνητικά συναισθήματα και κατά συνέπεια σχεδόν μηδαμινά επίπεδα στρες, σε αντίθεση με του τσακωμένους που ήταν αγχωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This