Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Γιατί δεν πρέπει να καβγαδίσετε πριν τον ύπνο

Μακριά από καβγάδες πριν τον ύπνο!

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Το «μυστικό» είναι να μην πέφτετε για ύπνο τσατισμένοι έπειτα από τσακωμό, υποστηρίζουν ερευνητές αμερικανικού πανεπιστημίου. Οπως διαπίστωσαν, το στρες, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το προσδόκιμο ζωής, είναι σχεδόν ανύπαρκτο την επόμενη ημέρα, αν έχουν λυθεί οι διαφωνίες πριν από τον ύπνο.

Η ερευνητική ομάδα του Oregon State University, με επικεφαλής τον Robert Stawski, κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα μελετώντας 2.022 εθελοντές, από 33 έως 84 ετών. Επί μία εβδομάδα οι συμμετέχοντες περνούσαν καθημερινά από συνέντευξη, στην οποία ανέφεραν τα συναισθήματά τους, τις εμπειρίες τους, τους καβγάδες που είχαν στο σπίτι και τους τσακωμούς που απέφυγαν, διότι προτίμησαν να δώσουν τόπο στην οργή. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην ύπαρξη αρνητικών ή θετικών συναισθημάτων, όπως ο θυμός και η ηρεμία αντίστοιχα, τόσο την ημέρα του καβγά όσο και την επομένη για να υπολογίσουν τα επίπεδα του στρες σε κάθε εθελοντή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που ένιωσαν ότι η διαμάχη έληξε ή απέφυγαν τον τσακωμό είχαν προτού πέσουν για ύπνο τα μισά αρνητικά συναισθήματα σε σχέση με όσα κοιμήθηκαν τσακωμένα. Ακόμη πιο εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα για την επόμενη ημέρα, καθώς διαπιστώθηκε ότι όσοι θεωρούσαν ότι ο καβγάς είχε λήξει δεν είχαν καθόλου αρνητικά συναισθήματα και κατά συνέπεια σχεδόν μηδαμινά επίπεδα στρες, σε αντίθεση με του τσακωμένους που ήταν αγχωμένοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ